Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Saturday 28 May 2016

USD/HUF - csúzlik árnyékában

Továbbra is dollár bull vagyok, főleg, ami a nemzeti valutánkat illeti. Aki nem látta, annak itt a linkje egy közel két éves elemzésnek: Link 

Bár még két kereskedési nap vissza van a hónapból elég nagy tragédiának kellene ahhoz bekövetkeznie, hogy a havi gyertya képe jelentősen módosuljon, ugyanakkor ha így marad elég komoly dollár bull és fordulós jelzést mutat. A havi charton alakul egy bullish csúzli, mely rsi tekintetében is ideális helyen és távolságra van, azaz elég nagy az esélye, hogy valid csúzliról beszélünk, amely egy bika  engulfing alakzat.  RSI sávhatáron engulfing alakzat, csúzli megerősítéssel, nos mentorom szavaival élve: Kerüljünk előnybe!

USD/HUF havi chart:


Hetes charton a kereszt megtámaszkodott a bull sávhatáron. Az ár gyakorlatilag egy sáv aljához ért (Korábbi elemzésekben és a twitteren jó egy éve jeleztem, hogy egy szélesebb sávozás jön), majd fordult, meglehetősen erős fordulós jelzéssel és triggerrel. Cimballi tanítványainak mondom, harmadszor nem sikerült a letörés, miközben rsi a bull zónából a sávhatárra érkezett, ezalatt az ár gyakorlatilag oldalazott, vajon mit jelent mindez :) ? Szóval van egy "kalapácsunk" meg három menetelő katonánk. Azt gondolom, hogy a kép egyértelműen bull irányba hajlik. (Érdemes figyelni a hatalmas hetes spike-ra a fordulat előtt, mert a nyitó hordozhatja a számoláshoz szükséges mértéket, nem feltétlenül a mélypont, magasabb tf idősík, magasabb trendszint a valid).

USD/HUF heti chart:


Napos charton látható egy ending diagonál, melynek mérete 42-45 gyertyára tehető. A szabályrendszer alapján elvárható, hogy a kiindulási pontjához 20-30 nap alatt visszaérjen (19 gyertyánál tartunk). A célára minimum a kiindulási pont, illetve azon túl egy picivel. Bár a kis timeframen a belső szerkezet nehezen beszámozható (nagyobb tf impulzusnál ez megszokott), ráadásul inkább ZZ-nek tűnik, ami engem is összezavar kicsit, de a havi és heti kép alapján azt gondolom, hogy nincs vége az emelkedésnek, ami vagy a trend visszatérése, vagy a trend irányába egy nagyon gyors B első szakasza. Ráadásul a havi/heti buss mellett a figyelmes szemlélődő naposon is észrevehet egy bullish csúzlit.

USD/HUF napi chart:


Ahogy a bölcsek mondták "ne piszkold össze a kezed a fundával!", de úgy érzem, hogy itt érdemes kitérni arra, ami a napokban játszódott le és amiből számomra egyértelműen látható, hogy sem a hírek, sem a fundamentális adatok nem sok szerepet játszanak a valódi ármozgásokban. 4 év kemény küzdelem után megjött az első felminősítés, mely az országot befektetésre ajánlott kategóriába sorolta, mely rövid távon hozott egy ici-pici forint erősödést (péntek záróra), de hétfő estére már nem sok látszódott a grafikonon. Igaz az is, hogy a múlt héten több bankár is lenyilatkozta, sőt péntek este maga Yellen is, hogy érik a kamatemelés (a charton számos előjele volt, van a dollár erősödésnek, egyszerűen vissza kell nézni a dollár keresztek kapcsán írt várakozásokra), ami a felminősítés mellett minden bizonnyal a forintra is hatot, de kérdem én ki az, aki minden ilyen hírt számba tud venni, majd abból helyes súlyozással, megfelelő előrejelzést tud tenni? Szerintem kevesen, vagy egyáltalán nincsenek ilyenek. Ezzel szemben a TA világos(abb) képet rajzol. Szóval van még két zóna, melyet nem ért el a piac, de egyet én még nagyon várok!

USD/HUF havi chart:


Havi, napi és órás BuSS, hát hajrá! :D
(Cimballi tanítványainak: heti, h4 div ;), wow! )