Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Monday 10 February 2014

USD/HUF - Újabb többéves mélypont következik?

Nagy az esélye annak, hogy a következő napokban újabb többéves mélypontot látunk a forint dollár keresztben. A mai erős északi elmozdulás és a 38-as fiboról  való elpattanás, arra utal, hogy esélyes egy expaded flat korrekció, mely új lokális csúcsra viszi az árfolyamot. A belső szerkezet - főleg a hétvége miatt- nem teljesen tiszta, ezért vannak bennem kérdőjelek. A feltételezett ED, a mozgás miatt nagyon is reális lehet. A mostani mozgást negyedik a befejeződéseként, b indulásaként értékelem, b a mai mozgás alapján lehet nagyon gyors lesz.

USD/HUF napos chart:


Kisebb tf-n először emelkedésre, majd korrekcióra számítok. RSI óráson bull, 4 óráson bear, naposon bull, teljesen alátámasztani látszik a várakozásokat, igaz, csak utólag pörgettem végig. (A szörnyű, hogy hetesen is bull, rossz hónapjai jöhetnek a forintnak!)

MTelekom

A mai hír miatt szerintem érdemes elővenni a 2014-re szóló MTelekom elemzést és újra átolvasni LinkA napi charton lévő számozás nagy eséllyel nem jó, de ez folyamatában módosításra került, igazából a nagyobb tf-n elérhető 23-38% korrekciós szintek érdekesek. A hírekben olvasott lehetséges felvásárlási célár - fundamentális alapot - nagyjából a jelzett korrekció szintjével egyenértékű.

MTelekom havi chart:


Kisebb tf-n sok a kérdés az alakzatot illetően, azonban egy dolgot ki lehet jelenteni, lesz itt még korrekció, csupán a mérete kérdéses!

MTelekom

Egyet kell értenem egyik olvasóm jó pár napja emailen tett megjegyzésével, hogy a felfelé kör inkább egy a-b-c szerkezet, ahol az árfolyam rövid időre kitört a ZZ csatornából. Amit látunk az negyediknek már túl széles. Ugyanakkor eddig az esés nem mutatott határozottságot, erőt, lehet valamiféle kombináció lesz a felfelé menet. (dZZ?)

MTelekom napi chart:

Richter - heti

A minimálisan elvárt célzónát első lendületből elérte, további esés jön, a héten azonban egy kis megnyugvásra számítok, azaz emelkedhet az árfolyam, bár nem olyan lendülettel, mint amilyen az esés volt.

Richter heti chart: