Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Thursday 26 July 2012

MOL - napos

Nem tudom mikor foglalkoztam utoljára a MOL-lal és nem tudom mikor rajzoltam az ábrát, de ma amikor rányitottam ez a kép fogadott.

MOL napos chart:



...és ami feltűnt, lehetséges ez, hogy egy LD-t látok?


Hétvégén, ha jól alakulnak a dolgok a MOL-t és a BUX-ot is megnézem részletesebben.



Bux - napos - várakozás

A korábbi ábrát rakom fel, nem módosítok rajta. Annyi a különbség a várt és az alakulgató formáció között, hogy (b) úgy látszik hosszabb lesz időben. Nem mélyültem el benne.

Bux napos chart:



OTP - várakozás

Napos alapon a várakozások szerint, vissza teszt helyett áttörte a rajzon látható hsz alsó szárát és északnak vette az irányt. Még nem dőlt el semmi, a következő napok mozgása sok információt fog hordozni. Kisebb tf-n megnézve a papírt arra számítok, hogy a nap elején lehetséges egy kis emelkedés, ami azonban nem feltétel, majd megindul egy korrekció délnek. Talán a csúcs 3470-3499 között lehet. A korrekció mélységére a legnehezebb célzónát adni, most 3400-3420 környékét több szempontból is ideális első, vagy végső megállónak gondolom. A mozgás belső szerkezete majd több információt ad, amit várok, hogy egy ZZ fog délnek menni, kisebb eséllyel csak egy önálló LD. Természetesen a ZZ a vagy c hulláma is lehet diagonál. 

OTP napos chart:




Az ED verziót (Charlie) még nem vetem el, egy erősebb esés esetén a diagonál megrajzolásán még módosítva beleférhet, igaz a mai emelkedés miatt az esélye csökkent.

A piacok jelenlegi mozgása alapján számítok egy sokakat meglepő erős elmozdulásra, ami jövő héten következhet be, bővebben majd később írok róla, ha már jobban látszik.