Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Monday 9 January 2012

A piac

Számomra elég furcsán mozog a piac, nem az árak, hanem inkább a módja, ahogy teszi, az út, ahogy eléri az árakat. Vannak elképzeléseim, de most várnék egy picit arra, hogy a nagyközönséggel is megosszam őket. Kell a bizonyosság, elképzelésem szerint az ünnepek alatt kialakult kicsi forgalom, azaz a likviditás hiánya zavarhatott be. Elliott elmélete csak likvid piacokon működik, ez alapfeltétel, ha nem likvid a piac, nem biztos, hogy működnek a szabályok.

Bux1212 várakozás - 2. héttől

Felveszem a határidőben a fonalat. A bux1212 a többi papírhoz hasonlóan a korrekcióban a célzóna alját érintette, majd elindult az esés. Jelenleg szerintem Primary 3 hullám valamely első hullámában vagyunk. Nagy eséllyel intermediate 1 hullámban, amit még nem fejezett be a papír.

Bux1212 napos ábra:


Kis tf-re egyenlőre nem mennék le, hasonló az irány, mint a sima index esetében.

OTP - várakozás a 2. héttől

Nem egyszerű az OTP esetében megmondani, hogy véget ért e a feltételezett 4. hullámban a korrekció vagy sem. Sodródom, kis timeframen pénteken azt gondoltam, hogy lehet még egy felhúzás, egy komplex korrekciós szerkezet. Ma inkább azt mondom, hogy lehet még egy felhúzás, de az már az 5. hullám 2. alhulláma nagyobb eséllyel. Jelenleg  az 5. első alhullámában lehetünk, kisebb eséllyel a korrekcióban. Meddig mehet az első hullám? 2.880 és 2.750 erős támaszok. 

A tréningen majd lesz róla szó, röviden annyit, hogy egy cikluson belül különböző tf-eken hasonló alakzatok jönnek létre (hasonló, nem ugyanolyan!). Pénteken már felraktam egy ábrát erre vonatkozóan, most felrakok egy másikat, ahol a 10' tf-n lévő ábrába belemásoltam egy 5'. Nagy a hasonlóság. Ezért gondolom, hogy megkezdődött a következő kör lefelé, amit a forgalom növekedése is megerősít.

OTP 10' Chart, 5'charttal kiegészítve:


Órás grafikonon két zónát tettem fel, nem tudom eldönteni melyiknek van nagyobb esélye. A bux esetében az alsót választottam, itt egy kicsivel nagyobb eséllyel jelenleg még a felsőt tartom. Erős támasz a 2.750 környéke, hamarosan kiderül.

OTP órás chart:




Felrakom még a napos ábrát számozással, egyenlőre, ami talán biztos vége a korrekciónak, jön a további esés. Egy verzióban lehetünk megtréfálva, ha dupla vagy tripla korrekciós szerkezet jön, amire azonban minimális az esély, mert, ha jó a számozás, akkor az intermediate C hullám egy ED volt, azaz nem lesz több korrekciós hullám.

OTP napos chart: