Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Sunday 27 July 2014

MTel-gyors

Ránéztem az MTelre, nem részletezem, a lényeg, ment le három hullám, esélyes, hogy felfelé is ment három, azaz  most lefelé fog 5 menni, ha lefordul és célára 364 (ill. alatta) lehet.


Persze ha kitör a csatornából, akkor már kész a korrekció és vágtat tovább felfelé.

Richter

Richter heti ábráját szemlélve nagyon esélyesnek tartom, hogy egy LD ment felfelé. A nagyobb kontextus szerint lehet egy nagy háromszög, melyet hónapokkal ezelőtt már mutattam.

Havi chart:


A heti ábrán szépen látszik az említett LD.

Heti chart:


Napi charton lejött 5 hullám, ahol az első hullám nagyságával egyezik meg jelenleg az 5. hullám, időben és térben is. Ráadásul 50%-os Fibo húzódik ezeken a szinteken.

Napi chart:


Órás chart:

Említettem a megjegyzésekben a megnyúlást, számoltam vele, mert így lett a nagyobb tf-n az első hullám nagysága egyenlő az 5. hullámmal. Az órás charton van még egy érdekesség, az első hullám belső szerkezetében látszik, hogy az 5. hullám szintén megnyúlt, lehet ezen a tf-n ez a Richterre jellemző sajátosság, érdemes a jövőben figyelni rá. Szemlélve a chartot, azt kell, hogy mondjam, régen nem láttam ilyen szép impulse-t, amit ennyire könnyű számozni.


Van egy divergencia, mely távoli és RSI is meglehetősen alacsonyan van, ugyanakkor az állásából, amennyiben holnap (hétfőn) fordulós jelzés születik, elindulhat egy a hullám felfelé. Azt, hogy meddig jut nehéz megmondani. Elég sok ellenállás van felfelé: 3940-4000-4100.  Ha tippelnem kellene, akkor első körben 4100-at mondanám, mint lehetséges célzóna, ahonnan lefelé fordulna 3640-ig. (4100 elérése flat korrekcióként, vagy hsz-ként gondolom.)

Dow

Július 16-án írtam, hogy akár a tetőt is láthattuk. Eléggé bull irányba mutat még minden, de érdekesség, hogy tört az alsó trendvonal, ráadásul egy impulse hullámmal, kezd érdekessé válni a szituáció.