Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site
Kérlek titeket, hogy megjegyzéseket mindig az utolsó bejegyzés alá írjátok terméktől függetlenül, csak így fogom biztosan olvasni, köszönöm!

2018. augusztus 27., hétfő

OTP

Az OTP napos grafikonján a sárgával jelölt zónában egy korrekciós hullámszerkezet látszik. Helyzetéből adódóan lehet egy teljes korrekció része, vagy lehet annak első hulláma. A korrekciót megelőzően jó eséllyel egy impulzus halad délre, melynek párjának megjelenésére mindenképpen számítani lehet (esetleg egy  másik trendmozgató alakzat - ék). 

A kék zónában, korábban sokak által azonosított háromszög látható, ami a véleményem alapján nem volt az. Ennek elsődleges oka az indikátorkép, ami nem felelt meg a háromszög sajátosságainak. Nem mélyedtem el benne, de a tetőépítés nagyon emlékeztetett arra a megfigyelésre, melyet évekkel ezelőtt tettem az OTP-vel kapcsolatban, ami azt jelenti, hogy a nagyobb fordulatok esetében szeret a papír egy ED-LD párossal fordulni. Elképzelhető, hogy itt is az történt.

A folytatásról: Elképzelhető egy felfelé kör 10.500 környékére, mely után fordulat lehet lefelé. A lefelé körben 9500 környékére figyelek elsősorban, mert annak az áttörése esetén a mélyebb régiók is képbe kerülhetnek.

Egyelőre a Fibo szintek zavarnak,  mert nem az OTP-re jellemző korrekciós szinteken fordul a piac, ami azt jelenti, hogy lehet nem a vázolt elképzeléseim szerint alakul a piac.

Elliott-i értelemben lefelé minimálisan egy exp flat korrekció B hullámában gondolkodok, előtte ennek a hullámnak a c of b alhullámában, míg a nagyobb lefelé kör esetében egy, a korábbi esés (A), hullámának korrekciós párjában (C).

Az elemzés kapcsán nem mélyültem el a szokásos szintekig, így egyelőre arra figyelek, hogy a holnapi nap folyamán elindul/folytatódik -e egy felfelé kör, melyből lefordul a piac. Ha igen, akkor mélyebben megmézem, mert magasabb tf támogatottság mellett kedvező short lehetőség kínálkozhat.

OTP napos chart:


Napi HS nem triggerelt, heti zászló szerintem igen, visszateszt lehet felfelé, hetes HS még nem triggelet, lehetőség.