Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Sunday 9 July 2017

EUR/USD - nagy kép

Bár az EURUSD mozgásáról régóta él egy elképzelés bennem, a nagyközönség számára eddig nem fogalmaztam meg világosan, hogy mi a várakozásom a világ talán legnagyobb forgalmú devizapárja esetében.  Az elmúlt hetekben a keresztre vonatkozó - extrémebb - céláram esetében is erre a mozgásra gondoltam, melynek a teteje, akár 1,2 környékén is lehet, bár ez nem elvárás és inkább az 1,17 környéke (figyelem havi chart!) a reálisabb várakozás, melyet természetesen kisebb tf alapján pontosítani is lehet. Az ábrán egy csekély méretű korrekció elindulását jeleztem, de ahogy a devizáknál megtanultam itt legalább akkora esélye van egy mély korrekciónak, mely akár 1,10+ magasságába is visszahozhatja az árfolyamot a nyár végére, az ősz elejére.

EURUSD havi chart:



Korábban sokan háromszöget láttak a keresztben, mellyel már akkor sem értettem egyet. Most, hogy eltávolodtunk az alakzattól egyértelműen látszik, hogy nem volt háromszög, de azok számára, akik voltak a tréningen iskolapélda lehet, hogy mennyire igaz az ott felvetett szabályrendszer. 

1) a hsz hibásan van megrajzolva (nagyon sokan elkövetik ezt a hibát)
2) kitörési pont szemmel is láthatóan rossz helyen van
3) ugyan úgy zajlott le a letörés - visszateszt - kirázás verzió, mint ahogy egy másik példában mutattam a tréningen

EURUSD heti chart:



Megjegyzés: A berajzolt alternatív hsz esetében nincs meg a "right look", ennek ellenére a letörés szinte tökéletes helyen található, kereskedési szempontból pedig jó trade is lett volna, annak, aki megjátssza.