Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 7 August 2018

Richter

Elindult a várt lefelé mozgás a Richter árfolyamában. Azért írom, hogy várt lefelé mozgás, mert bár az irány és a mozgás megfelel a várakozásoknak egyelőre kérdéses a mozgás háttere, azaz nem tudom kétséget kizárólag azt mondani, hogy korrekció, vagy a trend tért vissza. Sajnos a mozgásból nem lehet egyértelműen, vagy nem tudom egyértelműen kizárni a korábban vázolt verziók egyikét sem. 

Azaz a bear verzió szerint ki fogunk menni egy új low-ra. A bear verzió határát súrolja az elmúlt időszak mozgása, kizárni nem lehet, de az esély jelentősen csökkent. A gyógyszeripari cég grafikonján többször előfordult egy nagyobb megrántás utáni gyors visszaesés, azonban a múlt heti felhúzást a hét első napján nem követte megerősítés. A mai mozgás pedig ehhez későn érkezett, alapesetben. Ugyanakkor a pf topikban ma írtam, hogy nyáron, a melegben belassul a grafikon, azaz a korábbi időszakhoz képest két, esetleg három gyertyát is érdemes összevonni és egyként kezelni. Ebben az esetben a bear verzió még nem tört.

A másik, azaz a bull verziók esélye jelentősen nőtt. A mai mozgás lehetett egy korrekció, mely jó lehetőséget kínált a későn érkezőknek. A charton szépen kirajzolódik egy fordított HS, melynek triggerelődése esetén 5900 fölé is kerülhet a célár. 

Kisebb tf-n szemlélve a chartot azt gondolom, hogy a holnapi nap emelkedést fog hozni (a mai mélyponthoz és záróhoz képest, a nap elején) és jó esetben segítséget ad a két verzió közötti választáshoz. Az órás charton triggerelt Bullish Slingshot van, kontextusa szerint jó illeszkedhet a felfelé menő verzióhoz. 5200 elérése reális, az új high pedig a long verziót jelentené. Az esés ma nagy volt, de alacsony forgalommal járt. A long RR félelmetesen jó, szinte kihagyhatatlan, mivel kicsi stop mellett nagyon messzire mehet az árfolyam (50-100 pts vs 800 pts).  

Mindenki csak a saját kereskedési rendszere szerint lépjen pozícióba!!! 

EUR/HUF - reggeli gyors

Megjött a várt erősödő mozgás. A szerkezet lassan elkészül és északnak veheti az irányt.

EUR/HUF 1D chart: