Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Friday 9 December 2011

Alt verziók - OTP

A bróker rendszer alszik még, nem tudok friss ábrát feltenni.

Az esés bement a 3.130-as zóna alá, de nem csak beleszúrt, hanem alá is zárt. Nagyon erőszakoskodni kellene a grafikonnal, ha azt akarnám mondani, hogy ez egy 4. hullám. Marad a korábban is említett alt verziók egyike, hogy még csak a C/2-ben lehetünk. Mit jelent ez számunkra?

Az OTP esetében a jellemező második hullámban a 61,8%-os retrace, ezt a piac a tegnapi esésben nem érte el, azaz ma még várható egy kisebb esés, tovább ebbe a zónába. A zóna 3.040-3.050 környéke. Az OTP-re nem jellemző, hogy a második hullámban, mélyebbre menjen, de azért leírom, hogy a következő ideális retrace szint 2.950 magassága. Ha valóban a második hullámban vagyunk az a következő dolgokat is jelenti még számunkra:

- a C vége, ha ideális elliott ciklus fut le (3. megnyúlt, truncation nélküli hullám), akkor a célár egy magasabb zónát érhet el
- az intermediated korrekció vége a korábban jelzett időszak (dec. közepe) helyett, december vége lehet

A belső szerkezet miatt szvsz nem lehet egy nagy ED, C pozíciójában, de a felfelé menetel olyan éles volt, hogy nem lehet egyértelműen beszámozni, ezért figyelem ennek lehetőségét is. Ha ez így lenne, akkor esélyes a 3040 alatti retrace szint elérése, azaz a 2.950. (vagy egy annál is mélyebb szint, valahol 2.850-2900)

A péntek szvsz a kivárást fogja hozni, erős információ tartalommal bír sokak számára a EU értekezlet. A grafikon támogatja ezt a kivárást. Azt gondolom, hogy a korábban ellenállásnak/támasznak jelezett szint ismét ellenállásként fog jelentkezni ma, azaz a papír árfolyama nem tud majd 3.150 felett maradni tartósan. Kedvező helyzetben aztán el tudok képzelni hétfőn egy réssel nyitást, ami 1-200 pont is lehet.