Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Wednesday 25 March 2015

OTP - Ciklus c of B - 2015

Március 15-én mertem először kiírni a blogra azt a verziót, amit bár sokáig figyeltem, sok esélyt nem adtam rá. Tegnap már írtam, hogy elsődleges verzióként kezelem, ma további megerősítés érkezett rá. 

Nem írtam 2015-re vonatkozó nagy tf-es elemzést, most röviden, de teszek arra kísérletet, hogy leírjam, mi várható a következő hónapokban.

Tudom sokan próbálják beszámozni kisebb tf-n az emelkedést, sőt a lehetséges fordulópontoknál folyamatosan shortba lépnek, azonban jel nélkül hibának tartom. Hogy miért? Mert az elsődleges verzió szerint egy nagyobb tf erős impulzusa tart felfelé, amit kisebb tf-n nem lehet beszámozni, a fordulatra utaló jelek esetében a magasabb tf vevők azonnal pozícióba lépnek, vagy tovább építik meglévő pozíciójukat. Sok időmbe került megérteni mi történik és felismerni menet közben azt a lassú (sok esetben annak tűnő, majd erősen elpattanó) felfelé menetelt, ahol rengeteg fordulópontra utaló, ám később antiszignálként viselkedő jelzés érkezik. Mit lehet ilyenkor tenni? Nagyobb tf-re kell váltani, ahol a legtöbbször csak egy hatalmas fehér gyertya látszik. Tegnap az 5400-as szintet írtam, mint aminek a határozott törése kell. Bár ma elég erős napot láttunk, ezt még nem tekintem annak, de kevés kétségem van afelől, hogy ez megtörténik. Napos tf-n vagy 3. hullám, vagy az első hullám extrém módon megnyúlt 5. hullámát láthatjuk. Persze most sokan longba akarnak lépni egy korrekció után, a kérdés, hogy hová mehet le a piac. Agresszív C hullámról beszélünk, egy évekig tartó oldalazás után tért vissza egy magasabb tf impuzusa, várható, hogy nagyobb korrekcióra nem számíthatunk, pontosabban a nagyobb valószínűségű verzió egy nagyon gyors, kis korrekciókkal lezajló felfelé menetelnek van.  Egy dolog azonban a vezérlőelvek alapján elgondolkoztat. A hullám (2009) felfelé menetel nehezen számozható volt, ezért annak nagyobb az esélye, hogy C könnyen számozhatóvá válik, azaz ha most nem harmadik hullám fut, akkor van még esély arra, hogy jó beszállókat találjunk, vezérlőelv szerint 4150-4650 között. Azt hiszem egy dolog biztos, amit már a pf fórumra is közel két hete írok, shortba lépni életveszély, meg kell várni a jelet, ezt szerintem sokan megértik, most már....

OTP havi chart: