Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Thursday 22 September 2011

OTP - egy szép ábra

OTP napos ábrán kirajzolódott egy kép, szerintem sok minden benne van! Régen raktam fel, régen is néztem meg, ma sem teszem meg, ha nem beszélgetek Cimballival....

A lefelé követel 5-ös szerkezetű, jöhet a korrekció, hogy meddig ez egy nagy kérdés. Valóban 3. hullámról beszélünk vagy sem? Ebben nem vagyok biztos, kell egy kis idő mélyebben megnézni a tartalmát.

OTP napos ábra:



Bux és Bux1112 várakozás péntektől

Ismét tanulság, hogy nem szabad elfeledkezni a normál index elemzésétől, mert a határidő nem mindig mutat helyes képet.Miért mondom? Utaltam rá, hogy hatiban nem teljes a kép, mert hiányzik még egy emelkedés, eközben az indexben már kész volt a szerkezet...

Napos ábrán jól látszik, hogy közeleg a vég, azaz a lefelé jövő 5-ös vége (amerikában meg most indul...) Elméletben a vastag kék vonal fogni fogja az esést, de spike még simán belefér. Arról sem szabad megfeledkezni, hogy ez napos ábra, tehát napon belül lehetnek túlnyúlások.

Bux1112 napos ábra:



Bux napi chart:


Felrakom az órás ábrát, de egy kis időre van szükségem a részletes elemzéshez, mert láthatóan az OTP-nél nagyobb eséllyel vége az esésnek, megvan az 5. hullám, mert nem háromszög volt az előző korrekció. A kérdés hatinál ez nem lehetséges? Tovább fog esni? Ez csak akkor lehet, ha a Mol is 3. hullám végét fejezi be, de a Molt nem néztem. Gondolom Charlienak van valami napos elemzése is hozzá, remélem holnap belinkeli.
(korábban a háromszöget nem abba a poziba rajzoltam be, ahonnan elindult az esés, lehet hsz- LD- ZZ-majd nagy 3. hullám volt a formáció?)

Bux1112 órás chart:




OTP várakozás - péntektől

Sajnos nem voltam ma gép előtt... Ezt most nagyon sajnálom. A kérdésre a válasz, korrekció kész volt 3.820-nál impulse hullám indult lefelé, ami biztosan nem expanded flat. A forgalom ebben az esésben nem volt olyan nagy (eddig!), mint a korábbi körben, ezért ezt egyenlőre 5. hullámként kezelem. Az ábrán látható a véleményem, szerintem hiányzik még egy kicsi lefelé minimum az új aljhoz. Igaz, ez már célár zóna, de kicsi tf-n még nem teljes a kép.

OTP órás chart:


OTP 1' chart:


Elemzés előtt - OTP

Ebbe a korábbi zónába lépett bele, a felfüggesztés kicsit segíthetett. Számozást ne nézzétek!

Mai nap

A mai nap választ kaphatunk arra, hogy egy medve csapdát látunk/láttunk e az OTP-ben és hasonló lesz e a helyzet a buxban. 3.300 - ig a spike miatt  még belefér. A Bux esetében a két zóna még áll, ha túlmegy a piroson is, akkor egy impulse hullám lesz.
Én még mindig azon vélemény mellé helyezkedek, hogy ez korrekció. Nézzük lesz e 1-2 felfelé.