Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Monday 10 August 2020

EUR/HUF

A huf csoportba elmúlt két hétben írtakat teszem közkinccsé. A két leglényegesebb zóna továbbra is a 18. és 19. számmal jelzett szektor. 
Természetesen minden gyertya új információt hordoz a piacról, fontos rá reagálni, mert a preferált elképzeléssel szembe mozgó árfolyam újratervezésre sarkalhat. Az elemzés egy térkép, ami segít eligazodni, olyan mint egy GPS, de lényeges, ha változik a környezet változnia kell a preferált elképzelésnek. Autóvezetés közben sem hajtunk a folyóba, ha a GPS arra akar vinni, valamilyen technikai hiba miatt, itt sem elég önmagában  az elemzés, szükséges egy megfelelő sofőr, akinek van jogosítványa, szóval szükséges a trader és a kereskedési rendszer hozzá!

08.10 este

"Leértünk a jelzett zónához, a mozgás erős, momentumos, így lehetséges, hogy a támasz nem fog működni, így akár új lowra, dupla aljra is futhat a piac. A legjobb megfogalmazás talán egy széles sáv a mostani és az elkövetkező időszakra vonatkozóan.  Nagyobb tf-n akét lényeges szint továbbra is a 18 és 19-es zóna."



08.10 (1.0.38)

"Az ereszkedő csatorna tető továbbra is fogni látszik az emelkedést. Rsi elérte az első zóna szintjének környékét.. A felfelé kör lehetett 4/A, vagy 4/a of A.  B hullám érkezik, ami a legkiszámíthatatlanabb hullám, lehet gyors, lassú, alacsony és mély, ez alapján most inkább a kivárás - elemzői szempontból is -  a legjobb lehetőség. Érzés szintjén azt gondolom, hogy talán nem megyünk mélyre, LD-re hajazott a felfelé kör, így talán a "popgun" gyertyakombináció fekete gyertyájának az alja lehet a támasz, ahonnan északi irány következik ismét."



08.06. este (1.0.37)

"Az eső csatorna alj fogja az emelkedést. Holnap áttörhet rajta és a 24-es zónáig futhat. Továbbra is kérdés, hogy ez egy C vagy egy A hullám (A hullám mint önmagában flat). Rsi-n cél az alsó zóna. Sajnos a kérdés nyitott marad még egy ideig, hogy elérjük-e és ha igen mennyire a 18-as zónát ebben a felkörben. A mostani mozgás célára 348 alá mutat egy picivel, de természetesen egy erőteljes megnyúlás ( az illikvid piaccal) a zónába viheti az árfolyamot, de erre most egy kicsivel kisebb esélyt látok.  A két verzió között, azaz C/4/a vagy C/4/c között nem tudok érvek alapján választani, talán csak az mutat a C/4/a verzióra, hogy a korábbi korrekció (C/2) szélesebb volt, így egy holnapi (esetleg hétfői) lokális tető után inkább egy B hullámot várnék délre, mint 5-et.
Természetesen figyelem a bullish szcennáriót is, de most nem látom még a charton a megerősítését a lehetőségnek"


08.04 este

"48-50 között lenne ideális vége a korrekciónak, a célzóna"


08.03 hétfő reggel

"Minden bizonnyal kész a lefelé kör (17.) és mehetünk felfelé, cél a 18. számmal jelölt zóna. A 24-es zónától lefelé egy ZZ jöhetett, azaz most C hullám tarthat északnak. Még mindig nem tudom teljes bizonyossággal eldönteni, hogy c/3/3-4 vagy c/3/4-ben vagyunk, de talán ez nem is fontos."


"B verzióban benne lehet egy trendszinttel kisebb 5. hullám, sajnos nem egyértelmű a chart és kisebb tf-n a forintnál ezt lehetetlen eldönteni.

Egy lehetséges mozgás, ahol a c v 3 pontnál dől el , hogy ez melyik fázis, a c/3/4/c vagy a c/3/4/a."



07. 30. csütörtök reggel 1.0.33

"Arra gondolok, hogy c/3/3/4 ment tegnap felfelé, vagy c/3/4/a hullám egy exp flat volt. A sárga zónában elakad az esés, vagy maximum dupla alj lesz a júniusi minimummal és onnan fel - akár több napos szenvedősen - a 18-as zónába, utána a 19. és kész. Ez a bearish szcennárió, extremitás nélkül."



07.29. szerda este

"Felszúrt és gyönyörűen lefordult. Olyant, mintha 5 hullám érkezne délre, ennek alapján arra is esély van, hogy a felfelé kör c/3/3/4 volt és lefelé most jön a C/3/5, azaz a nagy korrekció csak most kezdődik"

07.29. szerda reggel

"Ha c/3/3/4-ben vagyunk akkor a 24. zónába elakadhat az emelkedés és 5 hullámban új lowra futhat a piac. Az elakadás valószínű a c/3/4-es verzióban is, ebben az esetben az a of A készülhet el a magyar piacnyitásra. c/3/4 alt verzióban a teljes A hullám elkészült, ami egy exp flat volt. Abban az esetben, ha a 23. pontnál jelölt ellenállást átviszi a piac a c verziót el kell vetni és elővenni a bullish verziókat (pl 5/2 ment lefelé)."

07.28 kedd reggel

Egy lehetőség felvázolása:

"Az első körben a 10 -es mozgó, vagy az 50 -es megfogja, onnan lokális low, egy dupla alj, esetleg alászúrás, egy medve csapda, majd éles fel, akár a fenti zónáig, majd onnan ismét dél, akár 340 (vagy alászúrás a lendület miatt, de tartósan nem marad ott). A rendszer szerint esélyes verzió, igaz más út is lehet. Például, h egy szinttel alacsonyabban vagyunk, lesz egy kis korrekció felfelé, majd dupla alj és onnan indul egy nagyobb korrekció, a vége azonban esélyes h a 19-es zóna."

 07.27 hétfő reggel

"Jrt! Szerintem itt leht egy támasz, ahonnan visszakúszhat 348 fölé."


"Elképzelés a mélypont, augusztus közep +/- 7 nap."