Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Monday 12 May 2014

Mtel - gyors

Fekete gyertya naposon. Sajnos kisebb tf-n továbbra sem egyértelmű a kép. Hetesen szép fekete gyertya kezd el formálódni, ami 12 távolságra van (nagyon jó egy kis konvergenciához), hétfőn azonban ebből még nem lehet következtetést levonni. A mai napközbeni mozgások inkább arra utaltak, hogy a piaci szereplők között nincs konszenzus az irányt illetően, kivárás van, záróban egy nagyobb 100.000 darabos eladás következménye volt a lehúzás napi lowra, e nélkül egy kicsi szünet gyertya (doji) lett volna  nap. Az egész napos forgalom alacsony, az elmúlt 5-6 hónap egyik legalacsonyabb forgalmú napja volt. A három fekete gyertya, melynek zárói rendre alacsonyabban vannak az előző napinál, sőt a mai low-n zárt, bear jelzések, első komolyabb támasz 319-320, majd 317 környékén vannak. 
Egyre több jel van, ami arra utal, hogy esés jöhet, de nem akarok elköteleződni egyik irányba sem, mert a tegnap említett 4. hullám verziót még nem zárta ki a piac, mindemellett több fordulós jelzés utal az esésre, mint az emelkedésre, sőt az igazat megvallva nem tudok most long belépőre semmiféle jelet mutatni, órás tf felett. Óráson holnap jöhet egy felfelé korrekció, mert vonalgrafikonon be tudok számozni egy impulse-t délnek, de alacsony a bizonyosság bennem, fordulásra utaló jelet nem látok.

Mtel napos chart:

MOL - fordított HS

Molban lehet egy fordított HS formáció, ami a korábban jelzett magasságokba is elviheti a papírt, persze a korrekció után. Elliott alapján egy ZZ-ben gondolkozom felfelé, sőt sokkal nagyobb esélyét látom egy emelkedésnek, mint a lokális low kivételének.

Mol napi chart: