Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site
Kérlek titeket, hogy megjegyzéseket mindig az utolsó bejegyzés alá írjátok terméktől függetlenül, csak így fogom biztosan olvasni, köszönöm!

2011. augusztus 1., hétfő

Bux gondolatok

Az elmúlt néhány hétben  visszahúzódtam, ezt gondolom észrevettétek. Mindez azért történt, mert láthatóan nem éreztem a piacot. Nyilván minden elemzőnek az életében  van ilyen időszak, nálam ez most jött el. Ami gondot okozott, egyrészt, hogy a nagy napos ábrán valahogy nem állt össze a kép, a trendcsatornában történő mozgás és a fibo szintek, valamint a nagyobb ciklusok alacsonyabb szintű ciklusainak összhangja, azaz az órás ábra. Láttam Charlie is sokszor ugyanarra a következtetésre jutott, amiről az én egyik verzióm szólt. A megjegyzésekben feltett kérdések pedig arról szóltak, amik a kétségeim. Én is szívesebben tennék fel két különböző záróhullámot a határidőre és az indexre, de ezt kicsit nonszensznek tartom. Nem akartam minden a bux likviditására fogni, bár sokszor hajlottam rá. A mai helyzet tulajdonképpen nem ért meglepetésként, főleg, ha a chf-re gondolok, bár nap közben jeleztem itt is egy bejegyzésben, hogy ennek a piacnak lefelé kellene mennie. Igaz, nem is ragaszkodtam egyik irányhoz sem, bár délelőtt nem tudtam elképzelni, hogy mi a franc tartja fenn az indexet és mikor fog végre esni, tény ekkora lejtmenetre én sem számoltam...

Ha a bux1112 napos képet nézem, tulajdonképpen az történik, amit már több mint egy hete mutatok, semmi nem írta felül és nem sikerült az indexnek kilépnie a trendcsatornából. Órás ábrát  nem tettem fel, mert nem tudom ott pontosan mi történik.

Bux1112 napos chart:


Fontos, az ábra 3. és 4. hulláma is kilépett a trendcsatornából, éppen ezért több egyenest is láthattatok, mert nem tudom, melyik az igazi és épp ezért nehéz pontos célárat mondani.  A Fibo vonal 20.800-ra mutat, talán ezt a számot már említettem korábban.(az egyik verzióban), ezzel megegyezik az 5. megnyúlt hullám belső szerkezete (ábra - kék számozás) jelölései alapján számolt célárral.
A határidő nem csinált mást, mint a fenti ábra szerint mozgott. Igen ám, és itt a dilemma, ugyanezt nem tudom felírni a sima indexre. Oda egy kicsit más számozást tennék. Erről tegnap többet írtam. Lehet marad a mindkét esetben 5. pozícióban lévő ED, ami valahol a 3.4. hullámnál tart? Passz.

Ha megnézzük a sima indexnél felvázolt hullámbeosztást, függetlenül attól, hogy az ED hullámait hogyan teszem, a FIBO szint nagyjából 20.600-ra mutat. 

Akkor bux 20.600, határidő 20.800, akár jó is lehet? Nagyjából igen.

Bux órás chart:


Az egyik verzió szerint a lefelé menet valahol itt érthet véget, majd jöhet egy korrekció. Amíg a nagy trendcsatornát nem töri, nagy pozikat nem érdemes felvenni.
Tekintettel, arra, hogy nem egyértelmű számomra a két index viselkedésének eltérése, a csatornán belül, "szinte" minden mozgást el tudok képzelni. Szóval nagyon várom már a végét.

A CHF és az OTP összhangja eltűnt, talán az árfolyamrögzítés miatt, igazából az OTP árfolyama a magyar gazdaság teljesítményével mutat összhangot (CDS), erről  a napokban a portfolión írtak egy elemzést.

Nem tettem fel hetes ábrát, de a mozgás ott úgy látszik, hogy jön le az armageddon 1 hulláma!

Röviden ennyit, amit most gondolok!