Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Monday, 1 August 2011

Bux gondolatok

Az elmúlt néhány hétben  visszahúzódtam, ezt gondolom észrevettétek. Mindez azért történt, mert láthatóan nem éreztem a piacot. Nyilván minden elemzőnek az életében  van ilyen időszak, nálam ez most jött el. Ami gondot okozott, egyrészt, hogy a nagy napos ábrán valahogy nem állt össze a kép, a trendcsatornában történő mozgás és a fibo szintek, valamint a nagyobb ciklusok alacsonyabb szintű ciklusainak összhangja, azaz az órás ábra. Láttam Charlie is sokszor ugyanarra a következtetésre jutott, amiről az én egyik verzióm szólt. A megjegyzésekben feltett kérdések pedig arról szóltak, amik a kétségeim. Én is szívesebben tennék fel két különböző záróhullámot a határidőre és az indexre, de ezt kicsit nonszensznek tartom. Nem akartam minden a bux likviditására fogni, bár sokszor hajlottam rá. A mai helyzet tulajdonképpen nem ért meglepetésként, főleg, ha a chf-re gondolok, bár nap közben jeleztem itt is egy bejegyzésben, hogy ennek a piacnak lefelé kellene mennie. Igaz, nem is ragaszkodtam egyik irányhoz sem, bár délelőtt nem tudtam elképzelni, hogy mi a franc tartja fenn az indexet és mikor fog végre esni, tény ekkora lejtmenetre én sem számoltam...

Ha a bux1112 napos képet nézem, tulajdonképpen az történik, amit már több mint egy hete mutatok, semmi nem írta felül és nem sikerült az indexnek kilépnie a trendcsatornából. Órás ábrát  nem tettem fel, mert nem tudom ott pontosan mi történik.

Bux1112 napos chart:


Fontos, az ábra 3. és 4. hulláma is kilépett a trendcsatornából, éppen ezért több egyenest is láthattatok, mert nem tudom, melyik az igazi és épp ezért nehéz pontos célárat mondani.  A Fibo vonal 20.800-ra mutat, talán ezt a számot már említettem korábban.(az egyik verzióban), ezzel megegyezik az 5. megnyúlt hullám belső szerkezete (ábra - kék számozás) jelölései alapján számolt célárral.
A határidő nem csinált mást, mint a fenti ábra szerint mozgott. Igen ám, és itt a dilemma, ugyanezt nem tudom felírni a sima indexre. Oda egy kicsit más számozást tennék. Erről tegnap többet írtam. Lehet marad a mindkét esetben 5. pozícióban lévő ED, ami valahol a 3.4. hullámnál tart? Passz.

Ha megnézzük a sima indexnél felvázolt hullámbeosztást, függetlenül attól, hogy az ED hullámait hogyan teszem, a FIBO szint nagyjából 20.600-ra mutat. 

Akkor bux 20.600, határidő 20.800, akár jó is lehet? Nagyjából igen.

Bux órás chart:


Az egyik verzió szerint a lefelé menet valahol itt érthet véget, majd jöhet egy korrekció. Amíg a nagy trendcsatornát nem töri, nagy pozikat nem érdemes felvenni.
Tekintettel, arra, hogy nem egyértelmű számomra a két index viselkedésének eltérése, a csatornán belül, "szinte" minden mozgást el tudok képzelni. Szóval nagyon várom már a végét.

A CHF és az OTP összhangja eltűnt, talán az árfolyamrögzítés miatt, igazából az OTP árfolyama a magyar gazdaság teljesítményével mutat összhangot (CDS), erről  a napokban a portfolión írtak egy elemzést.

Nem tettem fel hetes ábrát, de a mozgás ott úgy látszik, hogy jön le az armageddon 1 hulláma!

Röviden ennyit, amit most gondolok!