Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 9 November 2010

Ps.: az éberség fokozása

Miért kerül egy letünt kor jelszava a megjegyzésbe, mert időszerűnek tartom az alábbiakból kiderülhet miért érdemes  odafigyelni:

Van egy gondolat amit elsősorban az OTP grafikonja éltet. A negyedik hullámnak "sharp"-nak kell lennie, de a grafikon mintha mást mutatna. Az ábrában bent is maradt a jelölésem, mely egy csonka ötöst jelez. Ez gyorsan bearish scenárió lehet, mert egy rövid a-b-c hullám után megindulhat az esés. A rövidet természetes napokban kell mérni.

Ebben az esetben a Bux1012-nél láttuk a D pontot és az E eléréséhez csak egy felszúrás kell, ezzel megis lenne az utolsó három hullám az ending diagonálba, és jöhet egy elmozdulás délnek.

A nagy esés esetében a fő indexek mind egy irányba állnak, nézzétek meg Cimballi mai jegyzetét a nyersanyagokról! Link :(nyersanyag- Cimballi)

Az elmúlt napokban megindult az általam várt deviza gyengülés, azaz a KKE-i és más hasonló kockázati kategóriába sorolt devizákra gondolok, igaz a gyengülést egyenlőre a korrekció részeként tekintettem, de eddig a részvény, nyersanyag és forex piacok nem áltak egy irányba. A forint  lokális csúcson volt, majd éles fordulat...

Szóval érdemes figyelni, azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy napi chartokról beszélek, azaz az időtáv most nem egy kereskedési napot jelent.

Bux, OTP - napi

Bux1012

Továbbra sem mutat biztos irányt a piac, nem tudom eldönteni, hogy valóban láttuk e D-t vagy sem. Azt hiszem erre a következő napokban választ kapunk. Az ábrán kék vastag vonallal jeleztem, hogy merre mehetünk tovább, a vonal melletti elmozdulás adja a választ a fent írt kérdésemre.
1) AMég nem láttuk D-t, ez esetben lefelé megyünk tovább támasz lent 22.900-nál (előtte 23.100).
2) Láttuk D-t, irány észak, ahol már sok elleneállás van, ideális zóna 23.850 felett, de előtte ellenállás 23.740, 23.600-650, 23.400. Nem tudom megmondani, hogy képes lesz e legalább kiszúrni az említett szintre. Ez csak akkor lehetséges, ha a nemzetközi hangulat (pszihé) is segít ebben (pl SP új csúcs).
Egy új csúcs, itt is ott is szép Elliott ciklust mutathatna, lehet álom marad csak?

Napi chart:




OTP:


Itt is várni kell, hogy valóban lesz e a részvényben annyi erő, hogy elérje a 6.250 környéki zónát. Egyre fogy a levegő a világban, remélem az ábra szempontjából, ez csak a korrekció okán van....
Támasz 5.700 környéke, ahol a 200 napos átlag is van, eddig szépen megtartotta, bearish piac ez alatt lehetséges.

Napi chart:




Szerintem ez az az időszak, amikor érdemesebb kivárni, mint kereskedni. Mindenki döntse el saját maga!