Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Wednesday 9 January 2019

EUR/USD - Akkor és Most

Megjöttünk.


Dax - H1

Csak egy gondolat a gyertyák alapján:


Igen, bear BIAS az indexek esetében, meglátjuk jól érzem -e.

Olaj - (Lcruide cfd)

Elérte a várt célárzónát a piac, majd fordult és lassan a célár közelébe jut (a számozás kérdésében is döntést hozzott). Jelenleg egy erős ellenállási zóna előtt a piac, így egy kisebb lefelé forduláson, korrekción nem lepődnék meg. A felfelé mozgás belső szerkezete mutatja majd meg, hogy egy éles korrekció, vagy egy oldalazó korrekció fut északnak, arra figyelek, hogy impulzus, vagy három hullámos, azaz korrekciós szerkezet-e a mozgás, most az elsőre adnék nagyobb esélyt. 

LcrudeFeb19 napos chart:


Korábbi elemzés napos vonatkozású része:

LCrudeFeb19 napos chart:


Nagyobb tf-n számolt célár 41-42-re mutatott, az elért 42,5 a minimum árnak meg is felelhet, ezért nem tudom kizárni azt, hogy esetleg készen van egy impulzus lefelé ebben az illikvid időszakban, ugyanakkor egy lassulás jobban mutatna.

Ha kész a lefelé kör, akkor igen jó esélyét látom annak, hogy a letört csatorna visszatesztjével próbálkozzon a piac, így a lehetséges célárat is valahová oda tenném (elsődleges gondolat, amíg a piac mást nem mond), azaz vagy a 60 környéki terület, vagy erős lefelé tartó trend esetén (ez inkább csak utólag fogjuk megtudni) az 55 környékén meglévő ellenállásban gondolkodnék.