Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Sunday 29 January 2012

OTP - várakozás a 6. héttől

Az OTP elért már mindent, amire szüksége lehet a fordulat előtt, nagy tér nincs jelenleg felfelé, a héten egy nagyobb korrekciónak min. meg kell történnie... Nagyon kicsi esélyt adok arra, hogy korrekció nélkül el tud menni a második jelölt zónáig.

OTP napos chart:


Bux határidő - várakozás az 6. héttől III.

Nézzük a határidőt. Először felrakok egy ábrát, ami azt mutatja, hogy naposon akár kész is lehet a szerkezet, azonban felhívnám a figyelmet, hogy a piros (fehér) gyertya "csak" a zárásban való felrántás következménye, ezért én arra tenném a nagyobb esélyt, hogy nem áll még készen a szerkezet a fordulatra, egy-két nap kell még hozzá.

Bux1212 napos chart:


A korábban felrakott 10' ábrán sok kérdés fogalmazódik meg. Mi lehet a fenti szerkezet. Egy hsz, vagy egy kombináció, esetleg a felfelé tartó negyedik hullám már nem korrekció, hanem az utolsó 5. hullám felfelé. Nem tudom megmondani, majd csak utólag. Sok érv és ellenérv is van, a záró ár inkább arra utal, hogy 5. hullám. A korrekció hossza inkább arra, hogy kombináció... hamar kiderül, holnap délután nagy eséllyel a verziók egy része kizárható lesz. 

Bux1212 10' chart:




Bux- várakozás az 6. héttől I. rész

A napos és órás ábrák már sokkal több izgalmat rejtenek. Napos alapján nem lehet kijelenteni, hogy láttuk a csúcsot, csak annyit, hogy közel vagyunk (időben és térben) hozzá. Érdemes az RSI-t nézni, felpattant a lassabb zöld görbéről és ha jól értem mesterem Cimballi megfogalmazását, amikor újból ráfordul és aláesik az adja ki a short belépőt. 

Bux napos chart:



A piac a célzónában van, de nem érte el az esésre húzott fiborács következő szintjét, igaz ez nem is elvárás, inkább csak az, hogy a környékén legyen. A számozás szerinti zöld vonalat sem érte el, ami az A hullám 100%-a. Az ábra alapján azt lehet mondani, hogy lehet még tere az emelkedésnek. Látványos lefordulás kell, ahhoz, hogy elvethessem.

Nézzük az órás ábrát. Az órás ábrából nem lehet sok következtetést levonni, akár készen is lehet a szerkezet. Ami zavaró, hogy a felrakott fiborács, mely az első hullám hosszát mutatja továbbra is rövidnek tűnik.

Bux órás chart:







Bux- várakozás az 6. héttől I. rész

Sokat gondolkodtam, hogy felrakjam e a következő havi ábrát, de azt gondolom, hogy nem árt, mert, ha a körülmények ismerete nélkül ránézek, akkor így is lehet számozni. Legyen ez a hiperbull verzió...

Bux havi chart:



Nem kereskedhető időtáv, arányosság szempontjából elfogadható, megmagyarázná a mai napig meg nem magyarázott nagy emelkedés utáni szituációt...

Alacsonyabb timeframet vizsgálva, egyenlőre a várakozás szerint alakult a piac, célzónában, ellenállások alatt a piac, azonban ebből lényegi információkat szerintem nem tudunk jelenleg levonni. RSI alapján jöhet egy fordulat lefelé, de addig 1-2 hét még simán elmehet, ne felejtsük hetes ábráról beszélünk! Igazából csak a nagy kép miatt érdekes. Ha kisebb tf bull is, a nagyobb - hetes - nem engedi a nagy száguldást a közeljövőben. Figyelem, itt a kis száguldásba simán belefér 1.000 pont!

Bux hetes ábra: