Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 8 May 2012

What's up?

Közel lehetünk egy erősebb felfelé kör kezdetéhez, azaz az esés megfordulásához. Próbáltam kapaszkodót találni, de nem egyértelmű a helyzet. 

A Dax, akár mélypontot is foghatott és elindulhat felfelé. Gyakorlatilag teljesítette a korábban felrajzolt elvárást és az április 17-én feltett elemzés szerint (link) elérte a ~ 6420-at, ha jók az adataim, akkor 6411 volt az esés alja, eddig. Ennek ellenére nem tudom, hogy esetleg neki fut e, a tegnap pirossal jelzett célzónának. 

DAX 4 órás chart:


Négyóráson érdekes a felállás, holnap dél környékére, akár lehet egy belépési szignál is. (előadásom utolsó két szignáljára érdemes gondolni) A kontextus megvan, sajnos RSI-t nem tudtam a grafikonra varázsolni, ezért rsi vonatkozásban nem tudom mi a helyzet, egy horog megerősíthetné a belépést és ami talán még fontos, a fordulatot, C végét. Jó lenne esetleg valamilyen divergenciát, esetleg egy kezdeti konvergenciát is látni.

Devizák vonatkozásában az EUR esetébe egy erősödést a forinttal szemben még kívánatos lenne, a szép fibo arányhoz, dollár esetében is szívesen látnék egy-két forintot. Ami a lényeg a devizák szvsz megkezdhették az utolsó kört, forint oldaláról nézve, az utolsó nagy gyengülést.

OTP, az OTP esetében nem tettem fel az ábrát, mert elég bizonytalan vagyok. Nem hozta a várakozásomat, legalábbis azt nem, amit elsődlegesnek gondoltam. Pár napja már nézegetem, hogy a két hete lezajlott emelkedés, akár egy LD is lehetett, de nem kaptam rá MACD megerősítést, azért nem publikáltam. Ha azt nézem, hogy a csúcstól egy A=162%C összefüggés lehet, akkor a korrekció a tegnapi aljjal befejeződhetett, azaz a nagy  B készen van. 

Amerika ma elérte a célzónát, de nem ment elég mélyre, SP esetében 8 ponttal lejjebb nyugodtabb lennék, de a fordulat bemondásához impulse mozgás hiányzik északnak, ami fontos, hogy nem A hullám képében.

Őszintén szólva ami leginkább zavar, hogy a jelenlegi számításaim szerint 2-3 hét a csúcs (hacsak nem diagonál formájában megyünk majd északra, devizák esetében délre), ami túlságosan közelinek tűnik, ennyi idő után nem tudom elhinni, hogy ekkora eufória csap fel hirtelen. Jöhet a mozi, ha sci-fi lesz, akkor elhiszem, ha romantikus film, akkor jogos volt a kételkedés... 

EURHUF- ábra frissítés

Egyenlőre nem számolok célárat. Az devizapár új aljra ment, ezzel jelezte, hogy a korrekciónak nincs vége. Itt nagyobb eséllyel várnám az ED megjelenését, célár - csak a fibora tekintettel - 274.

EURHUF kereszt napos chart:



USD/HUF kereszt

Valószínű, hogy nincs vége a korrekciónak, lefelé nagy A jött, majd az oldalazás B volt és elindult a C lefelé, melynek 2 hullámában lehetünk. A célár a számítások szerint 190-200 közötti zónában lehet, de egyenlőre megvárom, hogy meglegyen az új alj, ami azt bizonyítja, hogy nem korrekcióban vagyunk, hanem C-ben.

USD/HUF kereszt napos chart:


A célár elég alacsony. Jelenlegi számítás az A=C vonatkozásában áll fent, impulse C hullám és a teljes emelkedéshez viszonyított 78,6%-os fibo mutat egy helyre. Mit mondjak, tényleg ez lenne az eufória, amit Cimballi említett. 

Egy másik verzió szerint, ebben az esetben C inkább diagonál formációt ölt, 200-210 környéke lenne a végár. Jelenleg még nehéz pontosat mondani. Addig még van egy felfelé kör, ami lassan véget érhet, célzóna 223 környékre. Mutatom:


DAX - gyors

Igaza volt Fricinek, daxot a markers nem frissítette időben, így nem tudtam, hogy a piac már hozta a korábban feltett várakozásaimat. Szvsz érdemes figyelni, mert jöhet e fordulat. Azt nem zárom ki, hogy még egyszer visszamegy a zónához, mert túl nagy a spike, meglátjuk.

Dax  napos ábra: