Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Wednesday 6 March 2024

Bux - '24.03.06 - frissítés

Besült az ék (illetve csak a legesélyesebb szintről fordult, a befogó szintjét nem érte el), újabb csúcsra futott az index, majd a tegnapi napon fordulós jelzést produkált, mely a mai nap megerősítést kaphat. 

Az MACD-n kialakult a harmadik divergencia, első kettő besült, de azokról nagy eséllyel tudható volt, hogy nem hoznak jelentős fordulatot. Megjelentek short indikátor-konfigurációk a charton (trigger ma érkezhet!), az egyik 60%-os eséllyel 64000 környékére viheti le az index értékét, azonban ennek támogatottsága nem megfelelő, azaz statisztikailag egy nagyobb halmazon nagyobb az esélye, hogy a setup besül, mint az említett célárat eléri, természetesen egyedi esetekben a jelzett kimenetel bekövetkezhet, azaz elérheti a jelzett célárat a piac, ugyanakkor adott helyzetben nem ez a valószínűbb kimenetel.

A másik esetében az elsődleges célár 65350 környéke, ahol erős támasz található, mely útját állhatja a további esésnek. Ez a célár elliotti összefüggésben egy kisebb korrekciónak feleltethető meg, míg az elsődlegesen jelzett short konfiguráció célára egy nagyobb korrekció célárával mutat összefüggést. 


Intraday idősíkon támasz előtt az árfolyam, rövidtávon, azaz a mai kereskedésben, esélye van egy vételi erőnek, ami pár száz ponttal emelheti meg az árfolyam értékét, azaz a megerősítés a déli irányra nem biztos, hogy bekövetkezik.