Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Sunday 30 September 2012

OTP

Sok a kérdés a számozás illetően, nem fejtem ki, ezért csak az órás ábrát teszem fel. Talán holnap, kedden kizárja vagy megerősíti a zöld számozást. A piac többi szereplője szerintem azt mutatja, hogy inkább erősödés jön, ua. naposon a zöldre tenném a voksom, nem tudok dönteni...


Bux

A nagy képen - hetes - a bear ellenállás fogta az emelkedést. Az elmúlt két hétben lefelé mutatott a piac. RSI még mindig MA9 felett, a semleges zóna tetején.

BUX hetes chart:




Napos ábrán a zöld bull verzió szerint egy x hullámban korrekciós mozgás zajlik. RSI MA9 alatt, au. az esés elakadt az 50-es szinten, ami bár semleges egyenlőre kicsit bull irányba mutat. Kíváncsi vagyok, hogy MA9-es görbét átviszi, vagy horgot csinál majd.

BUX napi chart:


Napos ábrán a zöld bull verzió szerint egy x hullámban korrekciós mozgás zajlik. Lefelé nagy eséllyel egy dZZ jött, azaz hármas kombináció. Ebben az esetben lehet egy flat x hullám, vagy amire a "hármasok" ábrán számítottam egy hsz érkezhet. Az első esetben új csúcsra futhat a piac, a másodikban a naposon már felrakott 78,6%-os fibo szinthez mehet vissza. Jelenleg még nem lehet megmondani, hogy mi fog következni, melyik verziót választja a piac. A b hullám még nincs kész, lefelé egy ZZ tarthat, DE a hétvége miatt nem biztos, hogy láthatóan befejezi. A két verzió között dönthetne a báziscsatorna törése, de épp az előbb elmondottak miatt, nem biztos, hogy jól megrajzolható lesz, marad a várakozás. a 78,6-os fibo a háromszög b hullámának ideális szintje lehet.

BUX órás chart:




E - Star - kérésre

Megnéztem az E-Star grafikonját. Őszintén? Bottal sem piszkálnám!

A havi chart alapján az látszik, hogy egy brutálisan nagy impulse megy északról délre, mely nagy eséllyel nem ért végett, ua. egy megálló és egy kicsi korrekció jöhet. Stochastic a túladott tartományban, RSI értéke is a bear ellenállás zónája alján, szerintem ez valamilyen 3. hullám vége lehet. A havi chart utolsó gyertyája is forduló lehetőségére utal.

E-star havi chart:


A heti ábrát megnézve hasonló az elképzelésem, valamilyen 3. hullám vége lehetett és a mostani oldalazás egy negyedik hullám, ami nagy eséllyel még nem ért véget.

E-star heti chart:


Korrekciók esetében a negyedik hullám értékben vagy időben a hasonló szinten levő 2. hulláméval hasonlítható össze. Időben ez a korrekció elnyúlt, mélysége szinte nincsen, eddig.  A negyedik hullámok az egy szinttel kisebb negyedik hullám terébe megy vissza. Ez a mélység nagyjából megegyezik a hozzá tartozó 2. hullám mélységével. Nem akarok reményeket támasztani, van esély arra, hogy esetleg elmenjen 2.000 környékére egy extra bull hangulatban, DE nem likvid a papír annyira, hogy Elliott alapján stabil véleményt alkothassak. Erre az elemzésre nem lépnék pozícióba. Sőt, ha kicsit megváltoztatom a chartot és a jobb elemzés érdekében logaritmikust használok, ami elliott alapján is sokkal jobb egy ilyen helyzetbe, az látjuk, hogy az eggyel alacsonyabb 4. hullám sokkal alacsonyabban lehet, a 2000-es szint kettővel alacsonyabb 4. hullám valószínűleg, upsz. Tehát extra bull hangulat kell ehhez, hisz ritkán, de a 2. alacsonyabb hullámtérbe korrekciózik a piac. Ha nem akkor  600 környékéig jut csak fel a papír a jelenlegi információk szerint.

E-star heti chart:


Nézzük meg naposon a pontosabb becslésért.

E-star napi chart:


A számozás nem követi a trendszinteket!!! Csak a tájékozódást szolgálja!!! Ha eljő a nagy C hullám, ennek a papírnak nagy eséllyel annyi..., spekuláns paradicsom, csak erős idegzetűeknek, a papír mellé szerintem kötelező egy üveg pálinka is! Komolyra fordítva lesz itt valamennyi emelkedés, főleg, ha bull lesz a piac, de ha elindul lefelé nehéz lesz kiszállni.

Ha átviszi a korrekciós trendcsatornát, akkor a korábban jelzett 2000 környékét elérheti, addig, amíg a csatornában mozog a jelzett zónán magasabb szintre nem várnám.