Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Wednesday 13 October 2010

S&P a célzónában

Az amerikai piac elérte a célzónát. Saját számításaim szerint 1.176 lenne a 78,6%-os retrace, mások szerint 1.181 vagy éppen 1.185. Nem tudom miből adódik az eltérés, de az eltérés nem túl nagy egy kis plusz-minusz még egyébként is belefér, tekintsük hibahatáron belülinek. Ez a szint mindenképpen sorsdöntő, képes e megfordítani az emelkedést, vagy túllép rajta. Egyenlőre nagyobb esélyt látok egy fordulatra, mint a további jelentős emelkedésre. Nyilvánvaló az amerikai piac szereplése kihat a mi " bolhapiacunk" hangulatára is.
Amerika esetében a bearish scenáriók mellett futnak bullish verziók is, hamarosan eldől, hogy merre megyünk tovább...

Ying és Yang

Szép réssel történő nyitás felfelé.  Ugyanakkor megint elfogott az érzés, ami hetek óta kísért, valóban képes lesz a határidős ár felkúszni a várt magasságokba? Elliotos szemmel nézve a válasz igen, azonban a piac képe és a várható délutáni hírek,  (t.i. Orbán Viktor  ma három órakor jelent be újabb intézkedéseket, mely szerintem tartalmazni fogja a korábban megszellőztetett  energia és távközlési adót is, a bux kosár pedig 40% feletti tartalommal rendelkezik  a szektorokban érintett cégek részvényeiből.) ismételten elbizonytalanít és gondolom nem csak engem, hanem a befektetők egy jelentős részét is. Lehetséges, hogy az adó mértéke kisebb lesz, mint amit előre beáraztak a befektetők, a további emelkedés megindít egy rövid short coveringet?

Az elmúlt hetekben láttunk már olyan esetet, főleg az óceán másik partján, hogy a rossz hír ellenére az indexek emelkedtek. Sokan mondják erre, hogy a hírek csak rövid távon mozgatják a piacot, napos grafikonon már nem is látszik és ezzel mélységesen egyet értek, de nehéz az érzéseket mellőzni... Márpedig a jó kereskedő megteszi, vagy legalábbis törekszik rá.

Elliot elméletében a legnehezebb dolog egy korrekció esetében a helyes számozást megtalálni, a félelmem talán inkább ebből fakad, jó e a számozás? Az ellenzők erre azt mondják, sebaj ha rossz, mindig lehet újraszámozni :o), de oly sokszor megnéztük már a képet és nem látok sok esélyt rá.

Szóval érdekes délután és napok elé nézünk, remélhetőleg választ kapunk a kérdéseinkre, hogy  tényleg bika csapda e a mostani emelkedés és vajon kidugja e a medve az orrát és előjön?

2010.10.13 - Bux1012 várakozás

Érdekesen alakult az amerikai piac, végre elérte azt a zónát, melyet néhány hete várok, s ezzel lehetőséget teremtett, hogy a Bux1012 is átlépje az ellenállást 23.740-nél.
Várakozásom egy réssel történő nyitás, mely a tegnapi záró ár miatt nem lesz nehéz megtennie. A kérdés, hogy a jó hangulat segít e neki elérni a már nagyon várt célzónát 23.850-től északra. A délelőtti órákban nagy esélyt látok egy emelkedésnek és ismét megostromolhatja a már említett ellenállást. Várakozásom egyértelmű át kell lépnie és megérintenie a zónát. (remélem ő is így gondolja)
Arra nem tudok válaszolni, hogy ez ma meg fog e történni. A tegnapi fejlemények függvényében, azt gondolom, hogy egy két nap alatt érintés és/vagy elérés megtörténik, majd lefordul róla a piac, jöhet egy a-b-c korrekciós alakzat. Jelenlegi információk alapján ez a legvalószínűbb verzió.