Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Wednesday 14 June 2017

USD/HUF - piros vonal tickre megérintve

Teljesítette a piac a minimum elvárást, piros vonal megérintve! Több hét (akár 3-4) oldalazás jöhet a keresztben, melynek fő sávja a 270-280 közötti terület, de ebből a sávból várhatóan a következő lefelé körben (akár több forinttal is - 266-267 vagy 264-265) kiszúrhat, majd utána a második felfelé körben felfelé is átlépheti a sáv tetejét (285 feletti maximum spike-kal, de ez nem várakozás, inkább csak lehetőség).

USD/HUF napos chart:


Az előző bejegyzés alá írt - szerda délutáni - megjegyzésem, hasznos lehet, ezért ide is beteszem:

"Nagyobb képen (havi) inkább bullish a kép, hetesen már bearish, rsi-t a bull támasz zónája úgy tűnik nem tartja, igaz a hétnek még nincs vége, naposon bearish, utolsó előtti hullámképre hasonlít (c/3 - 4 indulás?).

Hetes/napos kontextusban eddig a short oldalon volt az előny, most a shortok zárása, vagy erős stop management kellene. Felfelé csak rövidben (max naposon - kontratrend stílusban kereskednék, azaz célárnál zárás, nincs swing, első szembe jövő short jelre zárás).

Korábbi erős támasznál a piac, sávhatáron. Itt sokan be fognak lépni longba, majd egy erős lefelé húzás jöhet (long kirázás), majd ismét egy erősebb felfelé kör, még mindig a sávban, ez lehet majd a short kirázás, utána fordulhat vissza a piac ismét shorba (napos, vagy az alatti tf-t mondok), majd miután a havi rsi lejött a bull támasz zónájára (kb rsi 40) - onnan jöhet a long ismét, ami talán új csúcsra viszi ki a keresztet.

DE! Ez mind csak elképzelés, amit a piacnak meg kell erősítenie, van egy olyan szituáció most az esésben, ami 2014 vagy 15 decemberében volt, amikor lefordulás helyett az ellenkező irányba szállt el a piac, nem tartom valószínűnek, de mindenképpen veszélyes lehet."