Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Sunday 11 March 2012

OTP - várakozás a 12. héttől

Az OTP teljesítette az elvárást célzónába érkezett, a korrekció minimum feltétele teljesült. Erre utaltam pénteken, ha helyes az elképzelés és ez  valóban 1-2-1-2, akkor csúnya esés jöhet a jövő héten, Minor 3. hullám. 

OTP órás chart:


A napos ábrán látszik, hogy az emelkedés a korrekciós trendcsatornába rántotta vissza a papír. A csatornából ki kell esnie, hogy a medve tombolhasson. Az RSI gyorsabb görbének élesen délre kell fordulnia a lassabbról tulajdonképpen lepattanva, ha ez lesz véres lesz a hét, de egyenlőre nekem nagyon gyanús, hogy bejöhet. Meglátjuk! 

OTP napos chart:


Bux1112 várakozás - 12. héttől

Sokáig gondolkoztam felrakjam e ezt a verziót, végül amellett döntöttem, hogy megteszem. Ez egy elképzelés, kezeljétek akként. Aki emlékszik még a lefordulást követő számozásra, annak mondom, hogy ez a kék számozást és a csonka csúcsot viszi tovább. Pénteken ezért tettem fel jelzés nélkül az ábrát, mert feltűnt, hogy a hasonló korrekciók így tartoznak egybe. Egyenlőre majdnem minden illeszkedik a képbe. Amennyiben lefordul a következő pár órában egy bearish trendfordulós divergencia is kialakulhat, tulajdonképpen ez az ami nem illeszkedik a képbe, mert negyedik hullámban én inkább egy csúzlit várnék. A grafikonra ránézve az ember azonnal berajzolná a hsz-t, néztem én is, de nem támasztják alá az indikátorok a teljes korrekció vonatkozásában, kivéve a (c) hullám esetében, oda egy fura formában el tudom képzelni.

Az emelkedés a minimum elvárást teljesítette, ennek ellenére a lefordulás előtt a jelölt célzónákba érkezést el tudom képzelni, sőt egy kis emelkedést, akár nyitóba még bele is látok a határidő esetében (19.450-19.550). A verzió CR szintje 19.600, ha fölé megy, törik az elképzelés. ( a CR szint 19.000 alatt van valamennyivel a buxnál)

Bux1212 órás chart:

Tovább fűzve az elképzeléseket, nem lepődnék meg rajta, ha az alsó zónába esne a piac. Ilyen távon, ilyen eséllyel csak gondolatébresztő, de a több dolog mutat oda. Igen, ez megnyúlt [v] hullámot jelent, ami nagy forgalommal is kiegészülne.  Érdekes hozzánézni az OTP-t, mert a bankpapír más számozást követ, ott egy erős 3. hullám is következhet a jövő héten.... 

CET 22:57 


Lacika bejegyzése kapcsán megnéztem a bux ábráját, valóban ott van egy spike és 8 ponttal a 2 hullám fölé ment a [ii] a hatinál használt jelölés szerint. (19.467 vs. 19.474), ha likvid a piac ez nem következhet be. Nézzük a másik alternatívát, mely ez alapján elsődlegessé válik. Ezt nézve is esés lesz, sokat nem kell módosítani, ami változik az a számozás, a célár nagy eséllyel nem, megnyúlt [v] hullámra nagyobb eséllyel számítok, mint csonkára. (ebben az esetben lehetséges, hogy még nem [iv] van meg, hanem csak [a] hullám és flat [b] lesz)

Bux órás chart:



(nem kellett sokat rajzolnom, mert ezt a verziót is figyelem, a hati alapján a másiknak adtam nagyobb esélyt, meglátjuk mi lesz)