Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 28 June 2011

Bux1112 - várakozás 26. hét II.

Sokat gondolkozom a jelenlegi helyzeten, azon, hogy mit is látunk tulajdonképpen. Talán megvan. 23.900-as célár, gondolom még rémlik, sokáig ragaszkodtam az elképzeléshez, hogy a piacnak ott az ideális retrace szintje, majd a 22.500-hoz. 
A piac mind  a két esetben olyan 100 ponttal eltért az irányártól...miközben a kamattartalom csökkent. Ez a két szint a lefelé tartó cikllus  4. és 5. hulláma. A kamattartalom csökkenése a fordulatot jelezte előre, amit vártam is, csak nem azon a szinten. 
Nem értettem a piacot, ezért megnéztem a sima indexet, régen foglalkoztam vele, kár, vissza kell térni rá, mert ott tisztán látszik a fordulat, jók a FIBO szintek és hullám nagyságok, azt hiszem a mai napnak ez a felbecsülhetetlen tapasztalata.

Bux napos chart:


A kérdés mi jön, korrekció vagy fordulat. Mind a két esetben felfelé, majd lefelé fog menni a piac, azonban a szintek nagyon fontosak lesznek. Egyenlőre a kérdésem, hogy óráson a piros vagy a zöld négyzetben történik e meg a lefordulás, a négyzetek csak szemléltetésnek vannak fent, egy oldalazó piac esetén a jelentéstartalom változhat, a kérdés tulajdonképpen az, hogy az emelkedés átlépi e a korrekciós csatornát vagy sem!

Bux1112 órás chart:




Érdekes indikátor jelzés, naposon:


10' ábra a lehetséges számozásról, a bux1112 ezen a szinten gyakran két megnyúlt hullámmal rendelkezik, az erről a szintről történt becslések pontossága, megbízhatósága alacsonyabb. 10' alapján 23.136 vagy 23.250 környékre a fordulós szint.

Bux1112 10' chart:




(Megj.:Nem tudom az okát, de ránézve az ábrára, FIBO szintek kihúzása nélkül első körben azt mondanám, hogy egy negyedik korrekciós hullámot látunk, de eddig nem tudtam alátámasztani.)

Ha az elemzésben foglaltakat a piac megerősíti, akkor komoly emelkedésre számítok, függetlenül attól, hogy korrekció lesz e  vagy maga a nagy zarmageddon. A kettő között a különbség, hogy a zarmageddon scenárió 24.500-nál megáll (kisebb eséllyel 23.600). Longolni még nem a legalkalmasabb, ha felfelé menet lesz is.

Bux1112 - két esély

A jelenlegi állapotok szerint, a grafikon adatai alapján is két irányba mehet az index. Ha lefelé megy nagy momentummal, akkor az utolsó lefelé tartó 5. hullám 2. alhullámát láttuk tegnap. A célár ebben az esetben 22.300 környéke lehet.
Ha nyitás (esetleg réssel) után felfelé megyünk ugyancsak nagy lendülettel, akkor minden bizonnyal láttuk az aljat, első célár valahol 22.300 23.300 környéke (23.350?) Bollinger előtte foghatja 23.000 környékén. De felfelé van még ellenállás 23.100 és 23.200 környékén is. Közeleg a hó vége...

Bux1112 órás chart:


CHF elérte a csúcsot, lefordult róla, most a több ciklus részén is korrekciót csinál.