Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Saturday 6 April 2019

EUR/HUF + kiegészítés

Kaptam egy kis biztatást, hogy megosszak egy-két gondolatot a korábban nem a nyilvánosság részére írtakból, mondottakból, íme:

Március 27 szerda, este 21:05, részlet:

"Elképzelés, követem. Nagy szívatás lenne, mert nem menne le mély korrekcióra. Megnyúlt 5. egyébként sem megy az előző 4. alá, hanem a megnyúlt 5. első második alhullámában ér véget. Tipikus lenne, hogy a sok lemaradt longos megint lemaradna, mert későn veszik észre, hogy nem jön le értük az árfolyam. Deviza piacon ez erős long esetében van így, mert egyébként mély korrekciók nem ritkák, de mikor legyen, ha nem most, amikor egy ED-ben gondolkodom? "

Valószínűleg valami ED vagy lassulás ment ki az új csúcsra, mely egyben a setup célára is volt (311,8-322,8). A lényeg az elképzelésben a folyamat, azaz erős trend és nem jön le a már egyszer lemaradtakért a piac.

Április 3. szerda, reggel, 8:31, chart, mozgás gondolat:


A charton a számok mutatják az irányt, az alsó vonalat rossz helyre rajzoltam.

A mai napon így néz ki:


Az elmúlt pár nap korrekciójára igaz:

- Megfelelő helyre jött le.
- Időben elfogadható mértékű a korrekciós, a right lookot nem zavarja.

Erős a trend, kicsik a korrekciók, teljesen megfelel egy nagy ED utáni mozgásnak. Amire ilyenkor figyelni kell, hogy a piac sokszor nem a minden más esetben valószínűbb változat mellett teszi le a voksát, hanem sok esetben a kisebb valószínűség mellett (kisebb korrekció, nagyobb menetek, lemaradó longosok, további félelem a lemaradástól).

Hétvége van, ez egyben azt is jelenti, hogy akár a 4h charton is elveszik, elveszthet számunkra fontos információ. A multitimeframe használatát tartom a találatok egyik alapjának, ahogy az előző bejegyzésben írtam, a belső szerkezet nem utal az alsó célárra, egyszerűen a mozgás nem oda mutat, de sajnos el fog veszni két nap információ. 

A gondolatok, amik párhuzamosan futnak:

1) Ha hétfőn nem jön le a korrekció (azaz nem b hullám fut), akkor esélyesebb a magasabb célár
2) Ha hétfőn lejön egy korrekció, ismét, akkor az alacsonyabb célár a mérvadó, inkább vagy nagyobb eséllyel.

Tudom ismét elpattantak a longok, ezért azt javaslom, hogy záráskor a következőt érdemes mérlegelni: 
A tartással várható nyereség aránya a várható elveszett haszonnal. Azaz mikor fogom biztosan tudni, hogy nem megy fel a célárig a piac, azaz zárni kell. Ha az arány jó, pl 2-3 vs 1 forint, akkor érdemes tartani, ha 1:1 vagy rosszabb akkor érdemes a záráson gondolkodni.

A napi záró érdekes, mert van egy setupom, aminek a célára 323,6-323,8 környékére mutat, azonban, ha innen megy és nem sül be (nincs még meg a fordulós jelzés, azaz nem triggelet), akkor messzebb szokott menni, az pedig 325 fölé helyezi a célárat.

Nem fogok találgatni, a piac minden gyertyával új információt ad. Azért írtam le, mert a kapott vélemény alapján vannak, akik tanulni tudnak a leírtakból!