Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Saturday 14 December 2019

EUR/NOK

Egy blogolvasó kért segítséget jó néhány héttel ezelőtt az EURNOK kapcsán, ezért került a figyelmem középpontjába a kereszt. Ending diagonal kialakulására gondoltam és gondolok most is. A korábban rajzolt képek és elképzelések:



A piac egy lehetéséges szintről 10,31-ről fordult délnek és bár a most hétfői mozgás elbizonytalanított annyira, hogy feleztem a megnyitott - hozzám képest agresszív belépőt - úgy tűnik, hogy visszaállt az általam elképzelt útra. Egy ending diagonál esetén, főleg egy ilyen nagy tf-n, csak idő elteltével lehetünk magabiztosak abban, hogy valóban a piac elérte az ék tetejét és lefordult. A hetes képen a nagy ék alsó szára nem tört, sőt abban sem lehetünk biztosak, hogy jól van megrajzolva az alsó szár és nem egy negyedik hullám közlekedik délnek. 

Aki a piacon van tudja, soha nem lehetünk biztosak az elképzeléseinkben, abban, hogy a piac azon az úton halad, amelyiken mi gondoljuk, de szerencsére vannak eszközeink (trade és risk management), melyek segítenek elkerülni a komoly veszteségeket és nyereségessé tenni a kereskedésünket. 

A helyzet adott, a lehetőség jó, a piac, ha valóban kész az ék, viszonylag gyors mozgással (jelen esetben 2-3 év, diagonál 2014 év vége környékén indult) juthat el az ideálisnak nevezhető zónába, mely 8.20 környékén található. Lehet, hogy kétszer, sőt háromszor kell meglőni ezt a keresztet, de van egy olyan óriási előny, amelyet nem lehet elvitatni jelenleg a kereszttől, a SWAP pozitív a short oldalon, azaz ellentétben az EUR/USD-vel nekem dolgozik, minden egyes nap, még hétvégén is. Mi lehet jobb ennél?


Kisebb tf-n ellenállás előtt a piac, azt gondolom, hogy ezt át fogja most vinni és a következő szintnél kell majd döntést hozni a pozíció további managelését illetően.


Összefoglalva, elég jó lehetőség, hosszabb távú pozíció felvételére, jelentős swap támogatás mellett, ahol egyedül a swap megváltozására kell majd fokozottan figyelni, mert annak változása hírtelen a pozíció ellen ható, akár hatalmas hírgyertyával fog járni.