Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Friday 22 March 2019

EUR/HUF

Szédületes menetben a forint. A szerdai megjegyzést sokan olvasták, sokan léptetek pozícióba, remélem saját rendszer alapján vagy figyelembe véve azt (a blog olvasók bőven 1 mio EUR feletti - nem tőkeáttételes - long pozícióban vannak, legalábbis ennyiről biztosan tudok, gratulálok mindenkinek aki meglépte). 

Tekintettel arra, hogy igen alacsony szinten jelzett a piac (nekem: 312,6 környéke) és közben szépen eltávolodott a belépési ponttól, elérte az első minimális célzónát (316), ugyanakkor további long jelzések érkeztek (napos 3 menetelő katona/ hetes Bullish Enguldfing igen jó helyen), érdemes lehet a stopot nullába, vagy kicsi pluszba húzni, természetesen a saját kereskedési és trade menedzselési szempontok teljes figyelembevételével hiszen azt nem tudom, hogy kinek hol adott belépési jelzést saját rendszere. 

Egy megállóra számítok/számítottam 317-317,2 környékén, de lehet nem lesz mély a korrekció. Ha korábbi feltételezés megállja a helyét és C/ED futott felfelé (eddig a mozgás megerősíti), akkor egy gyors felfelé menet lesz, egyes esetekben gyorsabb is, mint az elmúlt pár nap, bár már most is szédületes tempót diktált, 2,5 nap alatt két hét esést vett vissza.

A korábbiakban erős támasznak mutatkozott a 320 körüli szint, elképzelhető, hogy a következő nagyobb megálló ott lesz (ellenállássá alakult). Ennél a pozíciónál a piac folyamatos figyelése és értékelése a legfontosabb, mert nem zárható ki, hogy 330 fölött fog a mozgás befejeződni. 


Dax

Fordulat a célzónából, várakozás szerint lejött a csatorna aljig (sőt piaczárás után egy picit tovább is), esélyes az új low, pa-ra kell fokozottan figyelni.