Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Monday 19 February 2024

Bux - frissítés - '24.02.19.

Az OTP a bux legnagyobb összetevője, nélküle az emelkedés nehézkes, vagy akár kérész életű is lehet. A Bux és az OTP chartja erős korrelációban van, így a bux esetére levont következtetések sok esetben az OTP vonatkozásában is megállják a helyüket.

A Bux, ahogy az a várakozásokban is szerepelt, megkapta a megerősítést és az újabb emelkedés újra történelmi csúcsra vitte az indexet. Az indikátorképeken megjelentek a divergenciák, de egyelőre nem lehet őket fordulós divergenciaként értékelni, elhelyezkedésük és a kontextusuk még nem megfelelő. 

A pénteki kereskedési napon egy "Shooting Star"-szerű gyertya keletkezett, mely alapvetően a fordulat irányába mutat, ugyanakkor a legvalószínűbb szcenárió, hogy most vagy nem fog megfelelő megerősítést kapni, vagy ha megkapja a valószínűbb, hogy még besül.

A korábbi déli irányú mozgásban egy abc hullámra vonatkozó momentumkép jelent meg, ha északnak valamilyen formájú korrekció tart (a korrekciós szerkezet trenddel megegyezú b hulláma), még akkor is lehet hely további emelkedésnek.



A trend láthatóan gyengül, de még mindig a trendcsatornában mozog az árfolyam, még mindig nem alakult ki egy swing alacsonyabb tető.


Fejben fel kell készülni, hogy hamarosan véget ér az egy éve tartó töretlen emelkedés és egy nagyobb déli irányú elmozdulás érkezik, erre vonatkozóan azonban még nem alakult ki jelzés. A korai, megfelelő támogatás nélküli pozíció fordítás azonban óriási veszteségeket okozhat, főleg tőkeáttételes termékek esetében!