Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Thursday 19 April 2012

Várakozás - péntek

Gondolom mindenki azt várja, hogy elmondjam mit gondolok a piacról, mi fog a közeljövőben történni. A blog a tanulást szolgálja, ezért jött létre. Szolgálja az én tanulásomat és a Tietekét egyaránt. A tőzsdén nem lehet azt mondani, hogy biztosan tudom mi fog történni, csak azt, hogy a körülmények figyelembevételével kisebb vagy nagyobb eséllyel olyan várakozásom van, ami be fog következni.

Szerintem nagyon nagy eséllyel meg tudom mondani, hogy a piac milyen utat fog bejárni a következő 2-3 nap.  Hú, de jó, mondhatnátok, kivételesen azonban ezt most nem osztom meg veletek, aminek az a célja, hogy a fenti szituációt egy életre megjegyezzétek. (feltéve, ha a várakozásaim szerint alakul).  Ez a dolog - sajnos - csak a tréningesekben fog mélyen megmaradni, beégni, de a tőzsdei sikerért tenni és folyamatosan tanulni kell.

Feladat. Korrekcióra vonatkozó részt átvenni a könyvben. Megnézni a tréningjegyzetet és újragondolni az alapozón elhangzott információkat. Kinyomtatni az órás - elsősorban OTP - chartot és berajzolni a mozgásra vonatkozó elképzeléseteket. Fontos, ne befolyásoljátok egymást, ne osszátok meg a véleményeteket egymással! Gondolkozzatok! Érvek, ellenérvek! Nyugodtan használjatok minden olyan dolgot, amit a kereskedési döntésetekben szerepet játszik. 

Nem szeretek felelőtlenül ígérgetni, de szerintem most megéri a fenti dolgokat végigcsinálni. Mindenkinek kell a motiváció, ezért, hogy egy kicsit felpiszkáljam az agyatokat, játékra, gondolkozásra késztessem azt mondom, hogy a csillagok megfelelő együttállása esetén, ha a piac a feltételezett utat járja be, hétfőn jó belépési pontot fogunk szerencsés esetben látni. (Sajnos nem tudom holnap meddig jut el a feltételezett úton a piac, de szombatra már több információval fogok rendelkezni)

A többieknek mondom, akik még Elliott elméletének elején tartanak, kevés tőzsdei ismerettel rendelkeznek hagyják ki a következő pár napot és figyeljék a piac alakulását. 

Megjegyzések ma nem kerülnek engedélyezésre!