Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Sunday 12 December 2010

OTP- várakozás 10.12.13

Egy széles sávban lévő oldalazás jöhet. C hullám célára 5.000 környéke.(kék számozás) A pirossal jelölt hullám esetében a kérdés, hogy elértük e az a pontot vagy még nem. Ha igen, emelkedés 5.340 magasságáig, ha nem további csökkenés 5.120-ig. Most nagyobb esélyt látok az emelkedésre, vissza 5.300-350 környékére. Ilyen az, amikor  a korrekciót éljük, több szinten.

Órás chart:

30 perces chart:


Régen nem mentem órás chart alá, most megtettem. Zöld karika mutatja a bizonytalanságom okát. Nehéz a két kiszúrás után számolni és pontos célárat mondani. Ráadásul olyan kicsi 1-200 forintos mozgásról beszélünk, ami még hibahatáron belüli is...
Ennél a ciklusnál c hullám végét várom 5.340 környékére, ami a fent említett hullámmal esik egy célzónába. Nem véletlen. A fenti ábra piros a hullámának alhullámait mutatom itt zölddel. Remélem érthető...

Bux1012 - várakozás 2010.12.13

Valami brutál dolognak kellene jönnie. (lemínősítés?), ahhoz, hogy a B hullám legvalószínűbb célárát gyorsan elérjük. A másik lehetőség: időben sokkal hosszabb lesz az út lefelé. Látni egy kicsi hullámot lefelé, ami most a negyedik szakaszban van, ötödik hullámának célára alap esetben 21.400 körül. (ha nem nyúlik meg), majd korrekció fel. Most egy végtelen hosszú oldalazásnak tűnik egy széles sávban. Meglátjuk, mit hoz a jövő hét.
A bux1112 elemzéséhez nincs elég adat, a bux1012 pénteken kifut. Lehet áttérek egy időre a bux elemzésére, ami egyébként 21.300-ra mutat, mint célár.

Órás chart:




Mol - kitekintés

A Mol napos grafikonján szépen kirajzolódik, hogy az emelkedés első öt hulláma megvolt, most a korrekció szakaszát éljük. Véleményem szerint 5-3-5 felállású, zig-zag korrekció lesz, ami egyben azt is jelenti, hogy a B hullám, már nem éri el A kiindulását, azaz a 23.000-t. A C hullám végének elsődleges célára - jelenleg - 14.000 körül van. Ennek elérésére hetek, ha nem hónapok kellenek!

Napi chart:



Ha az órás grafikonra tekintek nem egyértelmű a kép. A legvalószínűbb verzió, hogy oldalazás lehet belőle a következőkben, majd tovább folytatódhat az esés. Nálam, ha valami extrém dolog nem történik, akkor 19.200-19.400 közé várnám rövid távon. Utána emelkedés, ami már nem menne 20.300 fölé, majd esés 19.000 környékére. Óvatosan kell kezelni ezt az alternatívát, mert nem vagyok benne biztos, hogy ez a legvalószínűbb. (nem néztem rá mostanában a Molra és nem követem nyomon a mozgását)

Órás chart:



SP egy kicsit mélyebben

Megnéztem az SP ábráját kicsit mélyebben, a fél órás charton (http://www.freestockcharts.com/) jól látszik egy Elliott ciklus, melyben a harmadik hullám  megnyúlt (261%), célára 1.245.  Ez majdnem egybe esik a korábban felrajzolt napos ábrán mutatott ciklus 3. hullámának végével. A fent belinkelt ingyenes szolgáltatáson az érdeklődők megnézhetik, ábra mentéséhez előfizetés kell, ezért ezen a timeframen nem tudom megmutatni. A napos ábrán is kirajzolódik az említett ciklus, ezt most csatolom.

Napos chart:



Véleményem szerint, bár az időtávok meghatározásában még sokszor küzdök, hétfő-kedd magasságában látni fogjuk az SP lokális csúcsát, majd éles esés fog bekövetkezni. Azt, hogy ezt milyen hír okozza majd (ha egyáltalán lesz) nem tudom megmondani, de biztos rákenik majd valamire :o)
Sok tényezőből és ismeretlenből áll az egyenlet, azaz sok a bizonytalansági faktor, ezért a következő gondolatokat csak, mint egy játék fogjátok fel!
Az esés vége ideális esetben 1.200-1.220 ( pontos szám, ha 1.245-ről fordul le a piac 1.217) rövid időtávon. Hosszabb távon még mindig tartom, hogy 1.180-as célzónát érintenie kell, hiszen akkor lesz szép sideways a 4. hullám. Ennek decemberben be kell következnie, hiszen az 5. impulse felfelé hullámhoz pszichésen jó alapot adhatnak a január elején meginduló éves jelentések, aminek hatására megkezdődhet a lufi felfújása...
(Alt verzió: nem biztos, hogy a harmadik hullám végét láttuk, ebben az esetben áttörjük  1.240-45-ös ellenállást és tényleg 1.350 környékére, nálam 1.332-ig felmegyünk)