Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Monday 26 February 2024

Bux - '24.02.26 - frissítés

Az elmúlt két évben óriási infláció volt Magyarországon. Sokan találkoztak azzal a helyzettel, hogy a használt eszközeik értéke magasabb lett, mint a vásárláskori érték (nominálisan). Ez az infláció természetesen hat a részvénypiacokra is, hiszen a vállalkozásokban meglévő eszközök értéke hasonló módon változik. 

Elliott is foglalkozott az infláció hatásával, ami értelemszerűen kihat a részvénypiacokra is. Íme egy ábra a buxra vonatkozóan, hogy az infláció hatásával is kalkulálva, hogyan alakulhat a magyar index chartján az emelkedő csatorna a 2020-as évektől, hetes idősíkon. 


A chartból egyértelműen azt a következtetést lehet levonni, hogy van még bőven helye az emelkedésnek (feltéve, ha valaki a csatornatetőig várja az emelkedést).

Napos idősíkon a trend továbbra sem tört. Nem alakul ki swing Lower High, helyetett újabb ATH-kra futott a magyar index. Az emelkedés lendülete lassult, ugyanakkor shortra utaló jelzés még nem alakult ki. 


Long indikátor-konfiguráció fut, mely elérte az elsődleges célárát, a másodlagos 67500 környéként található (természetesen a célár elérésének valószínűsége nem 100%, nagyjából 60-70% közé tehető aktuális helyzetben).

A hetesen megrajzolt - a setupnál magasabban lévő - célzóna elérhetőnek tűnik hosszabb távon, előtte egy nagyobb korrekció (akár a setup célárról) elképzelhető, de nem szükségszerű.

Összefoglalva, egyelőre long trend van, semmi nem törte, hetesen vételi klimax közelében az árfolyam, azonban naposon van még tér az emelkedésre, egyelőre nincs jel a fordulatra.