Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday, 6 February 2018

Bitcoin - Emelkedés jön, de meddig?

Elérte a 6.000 usd környéki célárat az árfolyam, ahonnan egy felpattanásnak voltunk tanúi a mai nap. Az alakzatra ránézve (és a további esést vizionálva is) ideális zónának mutatkozik a korrekcióra a 8-9000 közötti tartomány (szűkítve 8000-8400). Elsődleges, minimális elvárásom ez a szint. Egy ekkora esés után nem tűnik jelentősnek, de a low-tól ez 30-40 % emelkedést jelent. Véleményem szerint jó pár nap oldalazás (elég széles a zóna) várható a következőkben (7-12 nap), melyek során az említett célár után, akár a 6000-es szint alá  is benézhet az árfolyam (de még mindig korrekcióban).

BTC/USD napos chart:Link - február 5 megjegyzés, a hetes grafikonból számolt erős támaszról szól.

Bitcoin - senki nem mondhatja, hogy nem szóltunk előre!

Ez már igazi pánik! Nem kellett 24 óra az előző elemzésben említett következő célárig az árfolyam közel 25%-os eséssel elérte. Persze, aki karácsony környékén 20.000 USD környékén fektetett be, az lassan elvesztette a befektetése 70%-át. A furcsa csak az, hogy mennyire benne volt a chartban ez a jellegű mozgás (link, link2 ),  a parabola kialakulása már akkor látszott, amikor a brókerek október -november környékén még bőszen ajánlgatták befektetésnek a technológiai csodát. A lufi kipukkadt, az esés - egyelőre - gyorsul. Aki jelentős pénzeket tett a kriptovalutába az jó eséllyel elbúcsúzhat tőle, normális körülmények között a story, a hype már nem fogja a csillagokig repíteni az árfolyamot, de ez a borulás utat nyit a kritptovaluták mögött álló technológia fejlődése, valódi értékére való fókuszálás előtt. A technológiában van/lehet perspektíva, ez majd jövőben derül ki.

A másik oldalról közelítve a dolgot, a szemünk előtt játszódott le egy lufi kialakulása és kidurranása. Érdemes  a chartot Elliott-i oldalról is megnézni, mert tipikus karakterjegyeket hordoz. Parabolikus emelkedés, mely az 5. hullám drasztikus megnyúlását hozza (a 3. hullám is hasonlóan nyúlik, de az 5. látványosabb), majd a parabola törésével óriási esés következik be.

BTC/USD hetes chart: