Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Monday 23 November 2015

USD/HUF

Mindenhol a dollár erőről lehet mostanában olvasni, hirtelen mindenki dollár bull lett. A másfél éve felrakott elképzelés legtöbb célára teljesült és a mai napon a hónapok óta emlegetett célár közelébe jutott az árfolyam. A kérdés adott: hogyan tovább?

A november elején tettem fel egy elképzelést a chartba berajzolva a konzervatív bull verziót. A piac nagyobb korrekció nélkül elérte a zóna alját, íme:


Lehetőségek:

1) Ezekről a szintekről lefordul a piac (y of  B verzió), korrekció jön nagy eséllyel 260 alá
2) Nagyon komoly emelkedés indul (előtte 288-290 környékének visszatesztje belefér naposon)

Mit jelent a nagyon komoly? Akár 30 forint emelkedést 2 hét alatt. Lehetetlen? Technikai kép alapján nem. Van egy horog kialakulóban rsi mozgók felett a bull zóna határán (nincs kész ! - még nem valid). Ez erős bullish konfiguráció, ráadásul naposon egy bullish slingshottal megerősítve, így a hét elején, ami validálta magát és a minimum célárat is elérte.

Melyik a legvalószínűbb verzió? Nem tudok erre egyértelmű választ adni. Sokáig az elsőt támogattam, de a jelenlegi helyzet alapján folyamatosan nő az esélye a másodiknak (nem sikerült esni, oldalazik, ami korrekciós jelleg, de már túl széles, magasabb korrekciós szintet takarhat), jelenleg 45-55% a két verzió esélye nálam és nagyon drukkolok neki, hogy vigye át gyorsan a 300-t és végre egyértelműbb legyen a helyzet, megszűnjön a visszafordulás veszélye. Sok volt ez a 8-10 hónap oldalazás, szerencsére az év elején számoltam ezzel a lehetőséggel, így a pszichés teher kisebb volt, ennek ellenére sokszor megremegett a kezem.