Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Wednesday 4 March 2020

Reggeli KV mellől

Hosszú ideje vágtat a bika a piacokon, jött egy esés, ami visszavett pár hét emelkedést, egy tűlfütött piacon, ebben semmi szokatlan nincs, ez a piac rendje. DE történt valami, ami mindenkit el kell, hogy gondolkoztasson. A 10 évvel ezelőtti válságkezelést a pénznyomda beindítása jelentette, ilyet korábban még nem tettek, nem is tudjuk milyen hosszútávú következményei lehetnek. Teljesen elfelejtette a világ, hogy a közgazdaságtan a "rossz döntések tudománya", azaz a legtöbb esetben két rossz közül kell választani, mert minden döntésnek a jó oldala mellett van egy rossz oldala is, egy következmény, amit viselni kell. Az SP esése a havi charton lejött az SMA 20-as szintig, nem először történt ilyen egy bull piacon, DE és itt megint van egy nagy DE, 20 éve nem csökkentett, így és ennyit a FED, váratlanul, bull piacon. Nincs medve piac, van egy feltételezett járvány lehetőség, de még nem berregnek a piacok. Nekem ez a csökkentés azt jelenti, hogy nincsenek rendben az alapfolyamatok a háttérben és a FED belátta a hibáját és "politikailag" helyesen cselekedett, amikor a vírusra irányítva a figyelmet kamatot csökkentett. Ez egy olyan jel, aminek később majd nagy szerepe lesz, oda kell figyelni, mert vége a "megveszem és kiülöm startégiáknak"!

EUR/USD: Elhárult a fundamentális fék az emelkedés elől, a szerkezet ahogy írtam elkészülhetett, jöhet egy dollárgyengülés.

EUR/HUF: Nincs megerősítés, de elképzelhető, hogy elkészült a tető, 334,5; 332,5 körül érdemes figyelni arra, mit csinál  a kereszt.

Bux: Kicsit máshogy ment, mint vártam. A szerkezet alapján egy kisebb réssel való lefelé nyitást el tudok képzelni, a folytatás tekintetében a kulcs a fordulópont és annak megerősítése hozza majd (5-800 pont esés realitás).

Richter: A legjobb, ha egy szombati levélből idézek: 

"Meglátjuk, ha elesik akkor a bull verziót elveti a piac, irány a korábbi low alá, ha nem is hirtelen, de nagyon bearishé válik a kép.
Ha bull, vagy átmeneti bull, akkor hétfőtől emelkedni fog, de h meddig azt nehéz most még adat hiányában megmondani.
Lehet ATH, vagy 7000 körüli érték."
 
Illetve egy tegnap délelőtti üzenetből: "6950-7020" a gondolatom. 

EUR/NOK: Ha lesz egy következő ATH, akkor kell nagyon alaposan megnézni a szerkezeteket, mert lehet ott lesz a tető.