Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Saturday 4 February 2012

Bux órás - munkapéldány

Egyenlőre egy nagyon alap munkapéldány!!! Érdemes megnézni hozzá a forgalmat, egyenlőre alátámasztja. Alsó vonal nem jó, csak munkarajz!

Twer nagy ék ábrája

Twer rajza!

Érdekes elgondolás és mint tudjuk Twer ék rajzai nagyon nagy eséllyel működnek. Ha jól értem ebből letörés lesz, elég nagy. Felrakom majd az órás elképzelésem, már megrajzoltam, de még a megjegyzések hiányoznak hozzá.

Bux - várakozás a 7. héttől II. rész

Napos ábrán a piac még mindig célzónában van. RSI vonatkozású észrevétel, hogy "sajnos' ismét keresztezte egymást a két görbe. Ugyanakkor vegyük észre, hogy folyamatosan divergál a piac. 

Bux napos ábra:


Mutatok egy másik divergenciát is, az MACD hist grafgikonján. Bearish trendfordulós jelzés. Szépen látszik a grafikonon, hogy a 3. hullám teteje óta, a 4. mélypontról tartó emelkedésben divergencia van. 


Amit nekem a napos ábra mutat, hogy záró alakzatnak ott van egy ED, hú mióta is írom, hogy nagyon jó lenne, amióta elindult az emelkedés, pár ezer ponttal lejjebbről... Nagy eséllyel az ábrán bizony egy ED kezd kibontakozni. Ezen az ábrán inkább azt látom, hogy nincs még kész. Lehet még egy le-fel kör hiányzik ahhoz, hogy teljesen kész legyen. Berajzolom.

Bux napos ábra, divergencia és ED:


A számozásban elbizonytalanít, hogy nem vagyok benne 100%-ig biztos, hogy nem volt e esetleg meg a tető, amit ezen az ábrán, ezen a tf-n nem lehet megállapítani.

Bux - várakozás a 7. héttől I. rész

Hetes ábrán nincs semmi újdonság. Célzónában a piac. Hetes ábráról lévén szó - mint ahogy korábban írtam -  néhány 100 pont eltérés úgy is benne van, hogy az elképzelést nem törli, írja felül a piac. Bár óvatosan, de arra tenném le a voksom - tessék vigyázni! elfogult vagyok bear irányba! - hogy a következő héten egy fekete gyertyát fogunk látni, ennek ellenére egy új csúcs még akár benne is lehet a pakliban. Felrajzoltam a Twer által említett másodlagos célárat azonban az a véleményem, hogy a bux nem megy el odáig. A korrekciós csatornafedél még mindig fogja az emelkedést, továbbá ha valaki ránéz a havi chartra láthatja, hogy ezen a szinten húzódik az 50%-os fibo, a kettőt együtt komoly ellenállásnak tekintem. Azaz lefordulásra, korrekcióra, vagy trendfordulatra számítok. (még mindig!)

Bux hetes chart:




"Gigabika" verzió

Ígértem, hogy felrakom egy erős bika verziót. A verzió előnye, hogy tisztán megmagyarázza a mélypontról történt emelkedés utáni, mind ezidáig csak nehezen megmagyarázható és folyamatosan kérdőjelekkel megrajzolt 2010 április előtti időszakot. Hiszek e benne? Nem nagyon.

Bux havi chart: