Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 19 June 2012

Részvénypiaci várakozások

A devizákat egyenlőre hagytam, az elemzések eddig megállják a helyüket, ha lesz időm reggelre felrakok még egy rövid kiegészítést.

A részvénypiacok nagyjából hozták a várakozásokat, a csúcs szerda délután, vagy csütörtökön lehet, nem hiszem jelenleg, hogy kibírják péntekig, főleg nem péntek délutánig. Ehhez egy elhúzódó negyedik hullámra lenne szükség.

Bux hetes várakozás - Link
Bux napos várakozás - Link
Bux1212 napos várakozás - Link
MOL napos várakozás - Link
OTP napos várakozás - Link

OTP - napos - várakozás

A piac elérte a várt célzónát, átlépte a 3.700-at, majd a célzóna felső, várakozás szerinti része fogta meg. Nem tudom eldönteni, hogy ennyi volt e, esetleg tesz egy felszúrást még északnak a csatorna közepéig, de nagyobb túllendülésre nem számítok. Holnap szerintem egy kicsi megnyugvás, kivárás jöhet, esésre és oldalazásra számítok.  (A céláraktól való ilyen szintű eltérés a nagy tf sajátja, erre utaltam a bejegyzésben tegnap, azért hangsúlyozom, mert az elmúlt időszakban általában órás vagy alacsonyabb tf-n tettem fel elemzéseket, ahol 100 Ft eltérés már hibahatár közeli)

OTP napos chart:


Mol - napos - várakozás

A Mol egy kicsit lemaradó, nem kapott akkora lendületet, amekkorát pl az OTP. Ez természetesen magával húzta az indexet is. Lehet a Mol nem megy már olyan magasra, megelégszik egy alacsonyabb értékkel, konkrétan a 17.000-rel? Sajnos kis tf-n sem egyértelmű a kép, ráadásul szerintem a MOL nem elég likvid sok esetben, márpedig elliott elméletének alkalmazásához erre szükség lenne. MOL esetében a korábban jelzett zóna elérésére vonatkozóan vannak kétségeim, vegyétek figyelembe.

MOL napos chart:


Bux1212 - napos - várakozás

Határidő esetében nekem hiányzik legalább egy oldalazó/korrekciós nap, ez lehet a holnapi, majd irány a célzóna.

Bux1212 napos chart:



Bux - napos - várakozás

Emelkedett az index, de nem érte el a célárat, szvsz most egy kicsi esés korrekció következhet holnap, majd még egy kör felfelé, a tegnap számolt célárakon nem módosítok. A csatorna fedél fogta az emelkedést, nem tudott kitörni belőle. Egyenlőre az csúcs megléte nem foglalkoztat, bár megjegyzem minimális feltételek teljesültek. Csúcs elérésnek várható ideje legnagyobb eséllyel csütörtök lehet.

Bux napos chart:



Bux - hetes

Elnézést, hogy ezzel a nagyobb tf-s elképzeléssel indítok, de két héttel ezelőtt tettem fel a várakozásomat és azt gondolom, hogy időnként érdemes ránézni. Az akkori elemzés: Link

Bux hetes június 4-ei ábrák:





Nézzük a jelenlegi helyzetet és az ábrákat:

Bux hetes chartok:




Célzónában a piac és az RSI is, de a célárat nem érte még el. A hét hátralévő részében még számítok egy felfelé körre, amikor meglehet.

Piaci gyors

Nagyon gyorsan mozog a piac, ha így folytatja inkább szerda-csütörtök lesz a csúcs elérése. Talán kis tf-n a C/[v] valamely alacsonyabb szintű 4. hullámában lehetünk a legtöbb termék esetében. OTP tapad a célzóna tetejéhez, ami akár azt is jelentheti, hogy felfelé ki fog szúrni belőle, napos ábra (!), bőven belefér, sőt a célár túllépése is a tegnap említett módon. lehet megcélozza a csatorna közepét? A MOL lemaradó, ezáltal a bux is, de az OTP általában kicsit előbb éri el a csúcsot és nagy tető épít, legalábbis mostanában. Devizák is jó úton haladnak, hamarosan ott is meglesz a csúcs, illetve az alj, attól függ honnan nézzük. Később elemzek!