Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site
Kérlek titeket, hogy megjegyzéseket mindig az utolsó bejegyzés alá írjátok terméktől függetlenül, csak így fogom biztosan olvasni, köszönöm!

2014. május 21., szerda

Mtel

Az Mtel hetes ábráján formálódik a HS, de az utolsó gyertya még nem zárt be, ezért ez még nagyon kezdetleges stádiumban van.

Mtel hetes chart:


Mtel - gyors

Sokat nem írok, itt egy ábra az Mtel órás vonalgrafikonjáról.

Mtel órás chart:

MOL - napos

Elérte a MOL az elsődlegesen elvárt zónát. Egy kicsi muníció még van benne, biztosan. Felrajzoltam egy másik magasabban lévő zónát, mely szintén érdekes lehet, naposon az alsó látszik reálisabbnak.

MOL napos chart: 

A hetes chart alapján ellenben a magasabb zóna tűnik nagyobb eséllyel rendelkező szcennáriónak, főleg mert rsi támogatja, meglátjuk.

MOL hetes chart: 

A kérdés, melyet a két chart alapján nem tudok eldönteni, hogy az első emelkedés ZZ, vagy impulse, megnyúlt 3. és 5. hullámmal. Ha impulse a felső zóna a célzóna, ha ZZ, akkor most is "csak" egy ZZ tart felfelé, azaz az alsó zóna a reális.

A számozás nagyon sok időt visz el, nem számozom a chartjaimat, remélem ez nem okoz zavart.

Bux - hetes

Elővettem a "régi" Bux ábrát. A piac a hsz alsó száránál. A fő kérdés, hogy visszateszt, vagy a háromszög b of B poziciójában helyezkedett el, mert akkor egy C hullám tart északnak, mely gond nélkül elérheti a 21.000-es zónát. Ez a legrosszabb hír, amit shortos el tud képzelni.

Abban az esetben van esélye a shortnak, ha felfelé Dzz ment, mert az lassan befejeződhet kisebb tf-n. A veszély innentől a longosokat veszélyeztetné, mert egy harmadik hullám indulhatna délre, melynek mérete simán elérheti a 6.000 pontot (!). Most nagyon érdemes várni és figyelni!

Dzz esetében a célár 19.200 környéke lehet, nagyobb tf-n néztem azaz 100-200 pont simán belefér, mint tévedés.

Bux hetes chart:


A jelenlegi szinteken van egy ellenállási zóna (napos), amely többször megfogta az emelkedést. Nem véletlen a korábbi nagy esés 4. hullámának (rész)zónája.

Bux napos chart:


A fentiek alapján long pozíciók zárásában és/vagy a stopok feszítésén gondolkoznék elsősorban. Ekkora bull erővel nem vitatkoznék az első jelre, csak másodikra vállalnék fel shortot.