Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Wednesday, 1 April 2020

USD/HUF

Harmadik célár, elérve:


KV mellől (eurhuf)

Sokat rágódom és érzem magamban a bizonytalanságot. Sokat nem veszítenék és kockáztatnék, ha azt mondanám, hogy eljött az az időszak, amikor bármilyen korábbi célár valóssággá válhat pillanatokon belül. Évek óta mondom, hogy bizony a kedvező külső környezet megváltozásával meg kell majd fizetni az árát az elrontott gazdaságpolitikának, a jegybank csapdahelyzetbe kerül és a végén a széles rétegek fizetik meg az illiberalizmus, populizmus árát, a piac működése és az "old school" szabályrendszere nem változik, csak a róla kialakult képet lehet torzítani, de ha eljön az igazság pillanata, akkor a számla hatalmas lesz.

Nincs támpont, nincs kapaszkodó, nincs ellenállás, a tér a forint előtt, mint az űr, végtelen.


Ha hetesen akarok egy zónát megjelölni, akkor a következő lenne, ahol talán egy kis korrekció megindulására lehet számítani:


Naposon arra utal a szerkezet, hogy lassul az emelkedés, lehet érkezik egy kis megnyugvás, belerajzoltam egy lehetséges mozgást.

Ideális esetben elképzelhető a tető és 347  környéke között egy sávozás. A kérdés, hogy mennyire tekinthető ideálisnak a mostani helyzet. Ha megnyúlik a hullám, átviszi a kijelölt zónát,. akkor a korrekció sem fog ilyen mélyre leérkezni. A korábban jelzett bármelyik célár beteljesülhet: 373, 400 és a probléma, hogy ezek köztes célok, azaz az emelkedés vége, ahogy kezdtem bárhol lehet.

Egy kereskedési rendszerben probléma nélkül lehet kezelni ezeket a szituációkat, mert a jól elhelyezett stop, a 20 filléres spread nem probléma, egy R kockázat elveszik, majd másik traden bejön. 

Azonban, ha cash vásárlással akarjuk a vagyont védeni, akkor nagyon nehéz helyzetben vagyunk, melynek oka egyfelől a komoly költség, ami a váltással jár, illetve az időtényező, mert nagyon gyorsan mozog az árfolyam és a korábbiakhoz képest nagyon nagy utat képes bejárni pillanatok alatt. Van egy olyan faktor, ami pedig engem befolyásol érzelmileg. Nem segít, hogy igazam lett, látom azt, hogy mivel jár a mostani árfolyam,  a gazdaságra és az emberek életére a jövőben, ez súlyosabb, mint a koronavírus járvány következményei. Egyszerűen nem tudom érzelemmentesen kezelni a helyzetet, érintett lettem, ilyen esetekben pedig tudom, hogy nagyon sokat hibázok az elemzések kapcsán.