Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Sunday 24 July 2011

OTP - kitekintés

Nézzük meg az OTP esetében is a nagy képet.  A várakozások szerinti magas forgalom megjött, lehet tényleg az ábrán látható ED lesz a zárás C pozíciójában (ez a kép más, mint a bux esetében felvázolt!, tulajdonképpen a másik bux verzióval feleltethető meg.) Az charton logaritmikus skálát használok a nagy időtáv miatt. Charlie mondta a héten, hogy ha a piac abba az irányba megy, ahol a legtöbb embernek fáj, akkor nagy emelkedésnek kell jönnie, ez a kép pont azt mutatja, mert itt kell egy új csúcs a papír árában. Hú, ezt most én is nehezen hiszem el! Ami még fontos, sok időbe fog telni, nem a jövő hétre várom. Az OTP esetében a-c FIBO szintje megfelel a várakozásoknak!

Hetes OTP chart:



Bux áttekintés

Nézzük meg a korábban már részlegesen bemutatott egyik verziót. A és B jelölést nem indoklom, korábban már volt róla szó. A képen jelzett ED, C pozíciójában azt mutatja, hogy a korrekció véget ért, az első hullámban lehetünk lefelé. 
Nézzük meg továbbá, hogy a jelölt háromszög megfelel-e a háromszögekkel szemben támasztott követelményeknek. Mit tudunk elliott-i értelemben erről a háromszögről ( ED, hagyományos értelemben egy ék):

1) belső szerkezet 3-3-3-3-3
2) a forgalom a csúcsok környékén  megnő


A folytatásban idézek Prehter könyvéből, az ED sajátosságaira (Megj.: ezeket elsősorban 5. hullámban megjelenő ED-re írja, tartom valószínűnek, hogy C esetében is igaz)

4) "diagonal triangle often ends in a  "throw over" 
5) " A rising diagonal is bearish and usually followed by a sharp declaning at least back to the level where it began"
6) "imply the same thing: dramatic reversal ahead"
és amit kifejezetten a C esetében megjelenő ED-ről ír:
7) "In all cases, they are found at the termination points of larger patterns, indicating exhaustion of the larger movement"

összefoglalva:
4) az ED gyakran egy túlcsordulással ér véget, azaz az 5. hullám teteje kimegy a jelzett háromszög (ék) szárából
5) a háromszög elkészülte után éles esés következik be, amely legalább a kiindulási pontjáig jut, vagy tovább
6) a jelentés amit magába hordoz a megjelenése, hogy drámai fordulat következik
7) minden esetben, amikor C pozíciójában jelenik meg egy nagyobb mozgás kimerülését jelzi, valahogy úgy mondanám, hogy egy nagyobb/magasabb ciklus hulláma is véget ér.

és végül a FIBO szintekre egy összefüggés:

8) A-C vagy B-D hullámok 61,8%-os arányban állnak egymással.

Miért írtam le mindezt, mert ha megnézzük a hetes ábrát, ott jól látható egy háromszög, ami a korábbi egyik verzió szerint C pozícióban van, a  csúcs óta pedig egy lefelé tartó hullámot látunk. A csúcsok környékén magasabb a forgalom és látható egy "throw over" kiemelkedően magas forgalommal.  Számunkra ez azt jelentené, hogy az indexet minimum a kiindulási pontra várhatjuk leérkezni. Érdekes, hogy ez a Twer által előrejelzett, illetve később általam is mondott célzónára mutat. (20.800-21.200).

Ezek szerint megvan a megoldás? Kár lenne ezt mondani, a lefelé menő első nagy hullám szerkezete nem tetszik. Ha rajtam múlna ezt a lefelé menő részt valamilyen korrekciónak számoznám legszívesebben, még akkor is,ha hetes képen a meredeksége megfelel a nagy esés (2007-2008) 3. hullámának első alhullámának meredekségével, továbbá a hullámokon belüli FIBO arányok nincsenek meg ... szóval még rengeteg kérdésem van, várok cáfolatot, vagy megerősítést,  bár ahogy nézem és nézem, inkább a másik számozásnak adnék nagyobb esélyt... (később megmutatom azt is!)

Bux hetes chart:




Nézzük meg a végét közelebbről, órás chart: