Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 24 July 2012

USD - gyors

A dollárnál, mintha bearish csúzli alakulna, tényleg kíváncsi vagyok mi lesz ebből, jobb lába 63-nál.



OTP - várakozás

Megjött az emelkedés 3400 alá jutott a papír, 3385-ről fordult lefelé. Az emelkedés egy ZZ volt, ami azt jelenti, hogy a csúcstól min. 3 hullám fog délre menni. Lehetőségek:

1) a lefelé menő három hullám (vagy dZZ) új lowra megy, esetleg a tegnapi szint közelébe jut
2) az esés elakad, nem megy új aljra, majd a fordulat után átlépi a mai csúcsot.

Az első azt jelenti, hogy valamilyen korrekcióban vagyunk, ami lehet running hsz, vagy lehet flat, a második verzió szerint LD alakulhat ki felfelé, ne felejtsük el, hogy akár valamilyen kombinációs szerkezetet is láthatunk.
Naposon RSI bull támasz szintjén, a hsz-ből való letörés ideális időben.

OTP napos chart:



SP - 500 hetes

A korábbi nagy tf-s SP elemzés, ahol a bull verzió mellett mutattam meg egy lehetséges célárat: Link

Nem tudom mire utalt Horgász, mit kell észrevennem. Amit látok az egy érdekes szituáció hetesen, mert RSI MA9 fölé került, ahonnan a héten ráfordult ismét az MA9 görbére. Előtte látható, hogy az emelkedés kapcsán szintén volt egy horog, amit nem tekintek elég erősnek. Ami még meglepő, hogy az esés RSI bull támaszán akadt el, előtte pedig áttörte a bull ellenállás zónáját. Cimballi féle RSI- Elliott féle kontextus szerint, ezen a tf-n emelkedés jöhet. Ha a jövő héten északnak fordul és marad a piac MA9 felett, akkor megkergetik a bikát. (megj. RSI értéke, azaz az utolsó szakasz még nem végleges)


A 2H-s charton arányait tekintve első ránézésre még kicsi az esés mértéke, nem ért el általánosságban szokásos/ideális szintet. 1308 lenne szerintem az egyik legideálisabb (1300-1310 kb.),  jelenlegi cca. 50%-os szint bár elfogadható lenne, de egy kicsit kevésnek érzem, ezért nagyon kíváncsi vagyok mi lesz a vége:o)

SP -gyors

Horgász kérte nézzem meg az SP-t hetesen, kinyitottam az SP-t, a 2H-s chartnál nyílt meg. Ez szerintetek mi?


 RSI jobb láb elakadt 38-as szintnél, miközben bullish trendfordulós divergencia alakult ki. Mivel az utolsó gyertya még nem végleges, ezért az alakzatot nem lehet késznek értékelni, de ha ez így marad a nap végére, holnap meglepő fordulat jöhet. Ha nem akkor 1304 lehet az esés célja... érdekes!