Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 28 December 2010

CHF/HUF kereszt FX várakozás - folytatás

A korábbi elemzés óta szépen erősödött -  a várakozásaimnak megfelelően -  a frank. Hamarosan eléri az első célárat, ahol megpihenhet egy kicsit. Sajnos nem tudom eldönteni - egyenlőre - hogy a korábbi számozás a nyerő e, vagy esetleg egy alternatív, azaz, csak most fogjuk látni a III. hullám végét. A közös vonás a két alternatívában, hogy további erősödés várható, az alternatív verzióban azonban 225,5 környékének elérése után, korrekció következik, míg a másik nem áll meg 236 magasságáig.
Az erősödés kapcsán megjelent cikkek alapján eszembe jutott, hogy az ősszel említettem egy bankban dolgozó barátomnak, hogy a válság második hullámában a CHF/HUF kereszt 280-300 közé is elmehet, gondolom Ti is mosolyogtok most, ő is azt tette, de amikor emlékeztettem, arra, hogy 140 környékén is járt (2008 július) a nem olyan távoli múltban, megváltozott az arckifejezése. Szóval nagyon elképzelhetőnek tartom, még ha sokan megbotránkoznak is rajta, hogy 2012 júliusáig (szerintem előtte) el fogjuk érni az említett árat. Előtte azért még lesz jó néhány korrekció, mint ami most úgy becsülöm  236 környékén megindul.
A korábbi elemzés: CHF/HUF

Napi chart:


Érdekesség kedvéért a 300-as CHF alapja:



Egyenlőre kezeljük fenntartásokkal, csak a nagy "zarmageddon" bekövetkezésével reális alternatíva!

Utolsó hét

A piac ezen a héten ismét nem akar mutatni semmi komolyat. Ezért csak abban az esetben teszek fel újabb elemzést, ha a korábban megírtakban változás állna be, túlhaladná azt a piac. A hét utolsó kereskedési napja még tartogathat egy kis emelkedést, talán nálunk is lesz egy kis "kirakat rendezés". Jó pihenést mindenkinek!