Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Friday 15 September 2017

Bitcoin - LOL - minusz 40%

Ugye mindenkinek megvolt a B terve? A napos LH után a várakozás szerint hatalmas esés indult, mely ma reggelre már -35-40% körül lehet (4900+ csúcshoz viszonyítva). 

Másfél hete tettem egy bejegyzést (Link) arra vonatkozóan, hogy nem árt figyelni, mert a parabolikus emelkedés után durva esés indulhat. Elkészülhetett egy szerkezet, mely az emelkedés végét (vagy átmeneti végét) jelzi. 

'A kérdésre, hogy valóban itt van-e az emelkedés vége nem lehet még egyértelmű választ adni, ugyanakkor az RSI már divergál, így ha napos tf-n kialakul egy alacsonyabb high, akkor jó eséllyel egy komoly esés követi a piacon. Nem árt óvatosnak lenni, stopot feszíteni, felvázolni a B tervet!'


BTC/USD napos chart:


Hol lehet a vége az esésnek? Nehéz megmondani. 2800 körül lehet egy ellenállási zóna (átmeneti), de az elmúlt időszakban hasonló árupiaci száguldás után igen komoly zuhanás következett be, az arany  esetében 1800+-ról 1000 környékére, az olaj 140 környékéről 40 alá, szóval bőven lehet még tér lefelé. A Bitcoin chartján a lassulásnak nincs még jele sem, egyelőre növekvő momentummal esik, messze még a vége.

Előre lehetett ezt látni? A válaszom egyértelmű: igen, ezt a korábbi cikkben vázoltam is. (Egyébként a cikk nem született volna meg, ha egy bróker nem BTC ajánlattal akar megfogni, mint csodás befektetési lehetőség). Persze lehet ezt az esést a kínai intézkedésekre fogni (a brókerek meg is fogják tenni), de erre csak Kisbandi kedvenc idézetét említeném: " A hírek először a chartokon jelennek meg", nos, szerintem a korábbi bejegyzésben ott volt minden, erre vonatkozóan is.