Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Thursday 20 September 2012

Bux és Bux1212

Július 22-én vázoltam fel a nagyobb képen a lehetséges mozgásokat, bull, illetve bear irányba. A bull verzió szerinti mozgás egy ED felfelé.(Link) Most ezzel a képpel kezdenék:

Bux heti chart:


Nem tudom, hogy a piac valóban ezt a verziót fogja-e követni, esetleg valamilyen kombinációt csinál, de most azon a vonalon mennék végig, ha ezt követi. Az ED rajzot leszedem, mert azért rajzoltam csak oda, hogy érthetőbb legyen, hogyan gondolom. Amennyiben ED verziót követi a piac, akkor jelenleg annak 3. hullámában vagyunk. Tudjuk, hogy a leggyakoribb eset az, amikor a 3. hullám dZZ. Amit jelenleg láthatunk, az az első ZZ befejezése és a ZZ közötti összekötő X. Az RSI ezt a gondolatot annyiban erősíti, hogy a múlt héten a bear ellenállás zónájához ért a piac, ahonnan a héten - ezidáig - lefordult. MA9 felett az RSI értéke. Ez legrosszabb esetben is maximum semlegesnek lehet értékelni, azonban bear-nek nem.

Bux heti chart:

Erre az elképzelés épül a "hármasok" néven készített napos ábra. Íme:


 Az alt piros verziót a jobb láthatóság kedvéért félrehúztam. A charton látható, hogy a bull ellenállás zónájáról fordult le a piac, egyenlőre naposon szvsz további emelkedésre lehet számítani, azonban előtte korrekció jön. Természetesen a rajzol hsz csak egy elképzelés, bármi lehet a "korrekciós raktárból". Naposon nem látszik, hogy mi megy lefelé, nézzük órás charton.

Bux órás chart:


A grafikonon egyenlőre csak az látszik, hogy a korrekciós csatornában jön lefelé az index, az ideális 38%-os szintet nem érte el. Az, hogy ez pontosan mi lehet, egyenlőre nem lehet megmondani. Korrekciós szerkezet, az 1-2-1-2-1-2 esélye minimális, sőt az arányok miatt szerintem nem is lehetséges. Jó lenne látni mi van a rés helyén, sokat segítene. Lehetne akár dZZ is, azonban jelenleg még lehet nem teljes a kép. Charlieval értek egyet, korrekció, bármi lehet. De itt a kulcsszó, korrekció, azaz, ha ez a mozgás nem LD, akkor bizony továbbra is bull piacon vagyunk, lefelé csak korrekció megy! 5' tf-n is megnéztem, a mai aljtól első ránézésre
úgy tűnik egy impulse mozgás indult felfelé, másodikra inkább flatnek nézem. Amennyiben tényleg flat, az lehet a dZZ második ZZ-jének b alhulláma. A két ZZ b hulláma ebben az esetben követné a váltakozás elvét, ez  Károly kedvenc elve volt. 15-20 perce ülök ezzel a gondolattal a gép előtt és nem tudok továbbmenni, nem szeretek érzelmekről beszélni, kiadni magam, sorokat írok be és törlök, tudom sokan vagytok, akik olvassátok Cimballi blogját és tudjátok miről van szó, erről az elvről mindig ő fog eszembe jutni.  Nyugodj békében elliottos barátunk!

a piac

Nem volt időm elemzést írni. Röviden a piac kisebb tf-n bear jegyeket mutat. A csúcstól a lefelé jövet korrekciónak tűnik. OTP esetében nem lepődnék ma meg a 3.900-as szint elérésétől, ahonnan egy kis korrekció indulhat majd felfelé. Ez az esés a buxot is érintheti, a hati vége 18850 környéke lehet. Az esés nem feltétel, de látok rá esély. Lassabban mozog a piac, mint ahogy tegnap gondoltam, ez korrekcióra utal. Tegnap az esést követően emelkedésre számítottam, de ez az emelkedés tegnap még nem indult meg.