Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Sunday 29 September 2019

EUR/HUF

Technikai oldalról nincs jel a fordulatra, ugyanakkor az összkép alapján azt gondolom, hogy reális esélye van, hogy bent van a tető, vagy nagyon közel a fordulat, azaz lényegesen magasabbra nem várnám most a keresztet (valamiféle korrekció előtt).

Több módszerrel számoltam célárakat, melyeket a piros vonalak jeleznek, gyakorlatilag a célzónában vagyunk, voltunk, ez sok esetben a longok zárására utal, ugyanakkor a shortok nyitására nem!

Van egy másik objektív tényező, nevezetesen pénteken egy nagy hazai banknál megtörtént a forint erőre játszó pozíciók nagy részének zárása, kemény veszteségeket könyveltek el a pb-s és vállalati ügyfelek. Több bank a korábbi 320-as előrejelzése változott és 340-re (fordítottak) módosították. Ahogy látom a többség elfogadta a 340-es célárat, legutóbb ez a szentiment-változás 326-328 környékén volt, amikor mindenki 333-334-re várta az árfolyamot, az eredmény 320 alá futás lett. Szóval az objektív tényező, hogy a többség másik irányba várja a fordult, az SQ/SC pedig nem tudta lényegesen magasabbra vinni a keresztet, szerintem a tömeges vásárlóerő ezzel az SC-val elfogyhatott (érdekes a korábbi reggeli összefoglalót újra elolvasni).


Az alacsonyabb tf-k nem ideálisak a forint esetében, kicsi a likviditás, magas a spread. Ugyanakkor a chartot elnézve, nem zárom ki, hogy lesz egy kisebb rés lefelé, ami a fordulat megindulására utalhat. Célár a korábbi előrejelzések szerint, amíg nincs további információ nem gondolkozom másban.

Gold

Korrekcióhoz érkezett az arany, elképzelhető egy lapos korrekció, ami jelen esetben azt jelentheti, hogy a korrekció minimálisan elvárt zónájáig, annak tetejéig érkezhet le a piac, majd akár egy új high után megy le az ideális zónába. Elképzelés, meglátjuk.