Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Monday 28 March 2011

Bux és Bux1112 várakozás - 2011 13. hét II.

A mai nap nem hozott döntést. Kicsi forgalom, majd csökkenés, azonban a 23.300-350 környéki kulcsszinteket nem vitte át (határidő), sőt el sem jutott odáig. 
Fent, ha a múlt heti lokális csúcsokat átviszi, komoly száguldás következhet. 
Lent egyenlőre az 50 napos mozgóátlag lehet támasz, de most úgy látszik nem tudja sokáig tartani, ha eléri.
Szemeket az OTP-re! A MOL esetében lefelé tartó meglehetősen nagy C hullám mutatja a kereskedés irányát, ha a bank papírtól is elkezdenének szabadulni a befektetők, az index nagy lépésekkel indulhat el lefelé. 

Bux órás grafikon:


Bux1112 órás grafikon:


Naposon fordulós gyertya (!) Egy megerősítés holnap jól jöhetne... A napos ábra a korábban említett 1-2-1-2 verziót erősíthetné meg.

SP gyors

Az utolsó órában egy "erősebb" lefelé menetre számítok.

OTP várakozás - 2011. 13. hét I.

Az OTP mozgására két lehetőség van. Az alternatívát zöld számozással jelzem a rajzon, a fő verzió marad a kék. A kék verzió szerint impulse esésnek kell következnie, a zöld szerint oldalazás és új csúcs. A nap végén elindult egy esés, mely a kék verziót erősítette. Ha tovább folytatódik, több napos időtávon a célár 5.050 magassága lehet, ha a korábbi csúcson átmegy legvalószínűbb az 5.750 környékének az elérése.

Nem szabad elfelejteni, hogy ma réssel nyitott lefelé, ha holnap is ugyanez megtörténik és a nap folyamán nem tölti vissza a rést, akkor az komoly bearish jelzés a papírnak!

OTP órás grafikon:




A Standard & Poors felminősítette a papírt (BBB-/A-3), ez kategória ugrást is jelent, mely befektetésre ajánlott kategóriába hozta fel a papírt, mindez az intézményi befektetők esetében fontos váltás, vevőket hozhat a papírra. Természetesen a CHF árfolyama továbbra is hatással van az árfolyamra és az alpesi  deviza az elmúlt napokban tovább erősödött. 
Most azonban fordulatra számítok, azaz a forint erősödése megáll és gyengülni kezd a frankkal szemben,  ennek a hatásáról ne feledkezzünk meg.

Bux, OTP, MOL- gyors

Az OTP esetében úgy látszik, hogy egy teljes Elliott ciklus lesz az emelkedésből, melynél most egy 4. hullámot látunk. A MOL esetében a C hullám indult el lefelé, további esésre van esély. E kettő eredője a BUX esetében oldalazáshoz vezethet, vagy a kosár többi indexének mozgása fogja meghatározni az irányt. A határidő és a normál index között helyreállt a "rend" a kamattartalomba, sőt talán túl is futott. A korábbi 500 pont közeli értékről, most 700 pont körül tartózkodik. Ha a bux átütné a pénteki csúcsot, viharos short zárások következnének be a határidőbe, ami kicsaphatná az árat. A kamattartalom szűkülése a spekik long pozíciók zárásából vagy shortba történő átülésével hozható összefüggésbe. (Megj.: a határidő épp megérintette a csatorna tetejét)