Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Wednesday 8 April 2015

Off - segítség kérés

Szavazásért cserébe az elemzések a bejegyzés alatt (ami nem látható az folyamatban van):

Bux
USD/HUF
Állami nyomda
Ezüst
MOL
OTP

A visszaigazoló emailek sokszor a spam mappába kerülnek, ott kell keresni!

Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni néhány kisfiú és kislány részére egy kis boldogság és öröm megteremtésében.
Gyerkőcömék elindultak egy pályázaton melyen egy erdei iskolai táborozásra nyerhetnek egy komoly összeget. A pályázat célja fejleszteni az általános iskolás gyerekek környezettudatos, felelős gondolkozását.
Kérlek Titeket, hogy aki teheti szánjon rá két percet és az alábbi linken szavazzon a Zrínyi Ilona Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 2. b. osztályára.
Előre is nagyon köszönöm a fáradozásaitokat!

Külön köszönöm azoknak akik már megtették tegnap a fb-n.!!!

Elérési út: Somogy/Kaposvár/3. pont Zrínyi Ilona Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 2.b.
Szabin vagyok, ha szavaztok cserébe ma kérhettek egy - egy termékről elemzést, ha van chartom, akkor megteszem :D !

Ezüst

Az ezüst napi chartja alapján a legvalószínűbb szcenárium az, hogy egy flat korrekciót látunk, ahol a és b hullám lefutott és c hullámban van a piac, erre utal a két jelölt csatornában mozgó szakasz. Ennek alapján 18.430 környékére felszaladhat az árfolyam a korrekció befejezését követően (c/2). RSI 40 körül történő megtámaszkodás (vagy 50) erősítené ezt az elképzelést.

Ezüst napos chart (cfd):


MOL

Nem szeretem a Mol részvényt  melynek talán az az oka, hogy oly sokszor megtréfált. Ami egyértelműen kijelenthető most, hogy impulse fut felfelé, a napos chartra beírtam egy elképzelést, amit nagy eséllyel hoz a piac.

MOL napos chart:


Nagyobb tf-n olyan árak látszanak bizonyos kontextusban, amit nem merek leírni, maradjuk a napos charba és nézzük hozza e a várakozásokat.

A cikk a szavazatért elemzés ajánlat alapján valósult meg!

Állami Nyomda

A papír nem tartozik a likvid papírok közé, ezért az elemzése nem ideális az általam használt TA rendszerrel, azaz Elliottilag megközelítve, ennek ellenére teszek egy kísérletet.

A havi chart alapján bull a papír, RSI havi szinten is belépett a fenntartható bull zónába, további emelkedés lehet előtte. Célárat nehéz mondani, gondolom 1000 fölé érhet, de az 1100-at sem zárom ki.

ANY havi chart:

Hetesen szintén bull a piac, RSI szintén MA9 felett a bull zónában, ez további emelkedésre utal nagyobb eséllyel.

ANY heti chart:


Napos tf-n szintén ugyanazok a jellemzők láthatók a papír estében, mint havi és hetes charton. Azaz bull zónában, MA9 felett a papír.

ANY napi chart:


Naposon lehet egy kis korrekció, majd ismét emelkedés, a korrekció inkább oldalazó lehet.






USD/HUF

Folytatom a szavazatért elemzés akciót :)! Újabb kérés, újabb teljesítés! Most a forint dollár kereszt következik.

Havi charton továbbra is erőt mutat a dollár, jelenleg erős támaszként látszik megjelenni a 260-as szint. Tudom ez távol van a jelenlegi szintektől, de havi charton ez csak egy lépés. RSI magasan a fenntartható bull zónában. Van egy divergencia, ami átmeneti oldalazást, esést hozhat, tulajdonképpen ezt látjuk az elmúlt két hétben.

USD/HUF havi chart:


Hetesen egy nagyobb korrekciót láthatunk, ua. egy bullish slingshotra van esély, jó helyen, jó távolságra. Támasz hetesen 265-67 körül találunk, ami még a BuSS-t nem törli. A 280-as szint meghaladása mutatná megerősítését, érdemes erre a lehetőségre figyelni.

USD/HUF heti chart:


Naposon a kérdés kulcsa. 280-nál ellenállás, ami ráadásul egy C hullám is lehet, ha C, akkor 267-ig lejöhet, vagy a havin említett 260-as szintig. A tetőről lefelé jöhetett egy dzz is, akkor 260 még elérhető. Ha innen felfelé indul el, akkor új csúcsot hozhat. Naposon inkább bear, ezzel mutatna összhangot a többi devizapárnál várt mozgás. A nagyobb tf-ek inkább felfelé, a kisebb inkább lefelé mutat, lehet a kettő között a megoldás 260-ig esés, utána emelkedés?

USD/HUF napi chart:


Bux

Köszönöm a szavazatokat, itt a bux elemzés, amit sokan kértetek cserébe:

Január óta nagyon erős ütemben emelkedik a bux, ami tipikusan jellemzője az impulzusoknak, azon belül a 3. és C hullámoknak. Nagyobb tf-n egyelőre mind a kettőnek látom esélyét, különböző kontextusokban.

Havi charton kitört az évek óta tartó oldalazásból, ráadásul a kitörés utolsó gyertyája (még nem teljes, hó elején vagyunk, ezért feltételes) megtámaszkodott az ellenállás alján, ez mindig szép formáció, további emelkedés irányába mutat (feltéve, ha hó végére is megmarad).

Bux havi chart:


Hetesen nehezen számozható, erős fehér gyertyasorból álló alakzat látszik,  melynek belső szerkezete nehezen azonosítható. RSI azt mondja, hogy nagyobb eséllyel 3. futhat, rsi 70 felett horog, ami erőre utal, de ezt látjuk is.

Bux heti chart:


Naposon egyelőre egy csatornában mozog felfelé a piac. Ezt nem szeretem, mert a báziscsatorna törés nem egyértelmű, márpedig ez kétesélyes, még lehet egy ZZ is, amiből komoly esés is indulhatna hamarosan. Ennek ellenére Bullnak látszik a piac, méretes korrekció nem volt mostanában. A bullra veszélyként a ZZ verzió jön elő, a napos divergencia még bullish, azaz a korrekciókat egyelőre vételként kell kezelni.  A magasabb tf mindig előnyt élvez a kisebbel szemben, az pedig erőre utal, nem szabad a fordulatra utazni, mert hosszútávon komoly veszteségeket okozhat.

Bux napi chart:



Támasz 20.000 környékén.

Órás alapon a következő tető, amennyiben divergenciával is jár és a 14:9-es rsi beállítás mellett 66 alatt tetőzik kontra short szituációt eredményezhet. Ami fontos, hogy pár gyertya oldalazás szükséges az új csúcs előtt ( vagy esés). RSI 40-ről long, ha van jelzés!

Bux 1H chart: