Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Thursday 21 March 2019

DAX

Egyelőre hozta az elképzelést a német index és a célzónából lefordult, nőtt az esélye, hogy itt valamiféle korrekciós hullám mozgott északnak és egy lendületes eséssel folytathatja az útját délre. A mozgás jelenleg még korai stádiumban van, így short belépőre naposon még biztosan nem mutat semmi, de érdemes figyelni, mert akár (ha elindul akkor tényleg jó esélye lesz) új low-ra is futhat.

DAX napos chart:


A rajzolt csatorna aljnál érdemes lesz figyelni a viselkedésére, 11.400 környékén egy támasz is található, a támaszt letörve 400 pont esés jó eséllyel bekövetkezhet.

EUR/HUF

Leért a kereszt egy lehetséges célárhoz (amennyiben valóban C hullám jön lefelé, ami jó eséllyel egy ED). Tegnap délelőtt jeleztem, hogy érdemes odafigyelni a keresztre. Annak ellenére, hogy hagyományos értelemben vett forduló jelzés nincs, az árfolyamhoz kapcsolódó RSI érték több tf-n is klimax állapotba került, ez elsősorban az órás és a négyórás timeframere volt igaz, ami jelezte, hogy nagy az esélye egy felfelé körnek, mert túladottá vált az EUR a forinttal szemben. A tegnapi nap egyben a határidős ügyletek zárásának (déli 12 óra) ideje is volt, ami után el is indult északnak az árfolyam.
A napos érték a múltbeli adatok tanulmányozása alapján szintén klimax közeli állapotot mutat, utoljára ilyen értéken 2018 januárjában járt a kereszt, ami után jelentős forintgyengülés következett be (307-330). Hasonló a helyzet a hetes értékkel is, ami ilyen szinteken 2008 júliusában tartózkodott - 228 körüli szinten  - ami után 318 fölé jutott az árfolyam egy gyors forintgyengülés után.
A belső szerkezete az esésnek nehezen számozható, az órás, négy órás tf-n a klimax egyértelmű, a napos szinteken "elég jó" eséllyel rendelkező verzió, a hetes tf-n pedig további megerősítésre van szükség.
Nem állítom, hogy innen 330 fölé (340-400) megy az árfolyam, tulajdonképpen a mély rsi értékek miatt a felfelé kört egyelőre kontratrend, azaz trenddel szembeni tradeként kell kezelni, naposon még fordulós gyertyajelzés sincs, így egyelőre h1/h4 trade az emelkedés. Nem állítom, ugyanakkor lehetőség! A jelenlegi mozgásnak az elsődleges célára 316 környékére mutat (in 312,7, sl 309, tp1 316, tp2 ~320, tp3 ~330/340, tp4 ~360+). A kecsegtető lehetőségek miatt érdemes a managementre figyelmet fordítani mindazoknak, akik pozícióba léptek. 

EUR/HUF napos chart:


A számozás erős feltételezés!