Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Monday 20 October 2014

Piaci körkép

Egy kis gyors piaci körkép. Első ránézésre, csak ami eszembe jut. Sajnos ilyen korai időszakban nem működik a ker. rendszer, így a Markershez sem férek hozzá... Maradnak az investinges chartok, amelyek mélyebb elemzéshez számomra nem elegendőek.

OTP

Legesélyesebb verziónak most számomra az tűnik, hogy egy c hullám tart északnak, egy exp. flat korrekció keretében. RSI 60-at célozhatja meg, mint indikátor érték, mely az árgrafikonon úgy 4180-4200-nak felelhet meg. Az OTP esetében ritkán van running flat, de természetesen nem lehet kizárni ezt sem. Jelenlegi állapotok szerint (hétvégével is számolva), nem lepődnék meg egy réssel történt nyitással és egy megnyúlt 5. hullámban.
B, verzióban bele lehet látni, hogy egy impulse ment lefelé és annak a korrekcióját láttuk felfelé pénteken, ebben az esetben nagy eséllyel dinamikus esés indul majd meg.  Sajnos "normális" grafikon hiányába nem merek mélyebbre menő következtetéseket levonni.

OTP 5H chart:


DAX

Hatalmas száguldás pénteken és egy fordulós, triggerelt jelzés naposon.


DE! Rsi a bear zónából indult északnak, ritkán sikeres ebből a felállásból a fordulat, kivéve, ha valamilyen bear klimax állapotát láttuk. Nos, sajnos nehéz véleményt alkotni, mert a kivétel most igenis lehetséges, ugyanakkor 5H és 1H alapján még ekkor is belefér egy esés a mai napon. 5H-n kialakulhat egy BeSS, míg 1H charton szépen kirajzolódik egy impulse, egyetlen egy dolgot nem tudunk, hogy vajon befejeződött e, vagy még folytatódni fog. A lefordulásra jelzés nincs!

Dax 5H chart:


USD

Ahogy  a legtöbb usd kereszt esetében  (lásd. USD/GBP, USD index stb,) a piac egy negyedik hullámban lehet a forinttal szemben is. Hetes charton ez szépen rajzolódik.


4/c végét a korábban jelzett 236-38-es zónába várom a legnagyobb eséllyel. A mostani lefelé kör szerintem még csak a 4. első, azaz a hulláma, benne van  a pakliban egy felkör, majd egy hasonló lefelé, a sáv széles (236-248). Figyelem, hsz ebben a szituációban ideális lehet!

MTEL

Az Mtel hetesen még kétesélyes. Bár rsi ma9 alatt van, ugyanakkor 50-es támasz fogni látszik. A negyedik hullámot nem tudom kizárni.



Naposon nekem ez bear felállás, nagyon mélyen a bear zónából indult felfelé a piac. Itt a BeSS kialakulására érdemes figyelni. Emelkedés, főleg a szünetgyertya miatt még benne van. A lehetséges HS-ről sem szabad megfeledkezni! Ugyanakkor ha a lefelé kör egy negyedik hullám volt (hetes), akkor új csúcsot látunk a télen, vagy még előbb.