Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Sunday 8 May 2011

Bux1112 kieg.

Megnéztem az OTP és MOL grafikonját, de még mindig nem tudom eldönteni, mi következik a bux1112 esetében. A két papír alapján azt mondatnám, hogy oldalazás, emelkedés, majd esés, azaz a sideways/oldalazó verzió az erősebb. Amennyiben a piros 1. számmal jelölt vonalat nem lépi át, él a kék számozás.(órás belezárás). Célzóna 24.500 alatt, 24.450 az ideális, maximum 24.550.

MOL várakozás - 2011 19. hét I.

Nézzük a másik papírt, ami az OTP mellett meghatározza a buxot. Naposon egyértelműnek látszik a kép, bár pénteken fordulós gyertya mutatkozott, szvsz eloldalazhat a piac a jövő hét elején egy kis emelkedés mellett, ahogyan az az órás charton látható. Ha a piros vonalat átlépi és belezár, akkor az óráson vázolt elképzelést kiüti.

Napos chart:



Órás chart:

OTP várakozás - 2011. 19. hét I.

A Bux1112 esetében látható, hogy a piac olyan stádiumban állt meg, hogy nem lehet eldönteni vajon 3-3-5 korrekció lesz, vagy 3-3-3-3-3. Charlie ábrája elgondolkodtatott ezért megnéztem, hogy az indexet befolyásoló egyik papír az OTP esetében mi a helyzet.

Napos chart:



Órás chart:



Charlie chartja, 5 perces:


Remélem Charlie nem haragszol, hogy feltettem az ábrád, nem akartam a megjegyzésekre utalni, amikor beszélek róla, talán így jobban látható, amit mondani akarok.

Szóval, a nagy napos képről szerintem sokat nem érdemes szólni. Az óráson látszik, hogy amennyiben a számozás jó, akkor egy C hullámnak kell következnie, szvsz 5 hullámban lefelé. Számomra nem dölt el, hogy a jelenlegi 61,8% körüli retrace szinten vagy esetleg megy még egy szintet felfelé és ott fordul.
Charlie 5 perces ábráján az 5. hullám teteje, egybeesik az órás charton látható, előbb említett retrace szinttel, azaz esélyes, hogy holnap nyitásban esés, majd felmegy a papír 6.410 környékére, majd impulse esésbe kezd, 5 perces ábrán talán 5-3-5 szerkezettel.

Bux és Bux1112 várakozás - 2011.19. hét I.

A bux index esetében a hetes grafikont teszem fel. Arra érdemes figyelni, hogy belezár e a piros szagatott vonalba, mert akkor sérül a piros alt számozás. (Ezt szeretnénk,mert akkor láthatóan kész az ötös szerkezet a zöld számozás szerint) Azonban ez hetes ábra azaz a megoldáshoz időre van szükség.

Bux hetes ábra:


A problémát nehezíti, hogy akár egy ending diagonál is lehet C pozícióban, az ábra szerint.

Bux hetes chart:




A határidőre vonatkozóan több verzió is van a fejemben, de egyenlőre a kék számozást tartom a legvalószínűbbnek, úgy hogy várhatóan az index a kék célzónába érkezik. (megnyúlt 5. esetén 23.650 környéke lehet a cél)
A kék sideways jelölés alternatíva, mely a második piros számozás szerinti vonal átlépésével törlődik, oldalazás esetén a célár 24.450 környéke lehet, de előtte 24.250-ig visszaeshet.

Bux1112 órás chart:


A piros vizszintes 1. vonalat átlépve a kék számozás borul, piros 2. számozást átlépve megerősödik.

Várakozás holnapra: A bollinger szallag tetején van, első körben esést várok 24.250 környékéig, majd a fenti alapján egy döntés várok az indextől, hogy fel ismét, vagy le. Nálam nagyobb eséllyel tovább le.