Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 31 January 2012

OTP várakozás - szerdától

Nagyon hasonló a helyzet a buxnál leírtakkal, talán sokat nem is kell az ábrához hozzátennem. Nagy eséllyel 1-2-1-2 szerkezetben lehetünk, pontosabb azonosításra most nem vállalkoznék. Az órás ábrán a kék vonalat, illetve a piros kört, mert nagyon erős támaszként viselkedhetnek, nagy eséllyel holnap.

OTP napos chart:

OTP órás chart:

Bux és Bux1212 - várakozás szerdától

A mai nap mozgása tovább erősítette bennem a gyanút, hogy megvolt a fordulat. Miért gondolom ezt? Nézzük először a határidő napos ábráját, azon is az RSI-t. A gyorsabb a lassabb görbére ráfordult, felpattant róla, majd aláment, tipikus short belépési pontként írják le a hozzáértők. Ha jól gondolom ez a "hook" tipikus esete.

Bux1212 napos chart:


Ugyanezt mutatom a sima indexen, nem véletlenül került fel napokkal ezelőtt a jelzés, hogy érdemes figyelni. Mióta elérte a célzónát megtört az index lendülete, a várt ponton fordult. Mi erősítene meg még jobban? Ha a jelzett csatorna alját is áttörné, ez amellett, hogy megnyitná az utat lefelé, egyértelműen arra is meggyőző bizonyíték, hogy megtört az emelkedés, jön a korrekció, vagy ami még valószínűbb trendforduló.

Bux napos chart:


Ha az órás bux chartot szemlélem, akkor még több érvem van a fordulatra. Csatorna megtört, óvatosan kezelem, mert a negyedik hullám szokása kitörni, meg is tette, de ez már a második kitörés (!).  Divergencia bearish trendfordulót jelzett, továbbá azóta eső trendet jelez.  Az ábrán zöld szaggatott vonallal jelzett zónát szeretném, ha átlépné az index, mert ez a szint, ami végérvényesen leszúrja a bikát. 

Bux órás chart: